Μαρία Ηλιάκη: Έδειξε για πρώτη φορά το βρεφικό δωμάτιο που ετοίμασε (vid)

Διανύει τους τελευταίους μήνες της, ετοίμασε το παιδικό δωμάτιο και μιλά για τη διατροφή που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα!

Μαρία Ηλιάκη: Έδειξε για πρώτη φορά το βρεφικό δωμάτιο που ετοίμασε (vid)

Η Μαρία Ηλιάκη μέσα από μια σειρά Insta stories έδειξε για πρώτη φορά το παιδικό δωμάτιο που ετοίμασε και μίλησε για τη διατροφή που ακολούθησε όλους αυτούς τους μήνες καθώς όπως η ίδια αποκάλυψε ταλαιπωρήθηκε από καούρες και ναυτίες αρκετές.

Το βρεφικό δωμάτιο

Όπως θα δείτε και εσείς, η γλυκιά παρουσιάστρια διάλεξε το λευκό χρώμα για το παιδικό δωμάτιο. Λευκή κούνια, λευκό χαλί, λευκό μόμπιλε για να νανουρίζει το μικρό της.

Το χρώμα στο παιδικό δωμάτιο όπως έχουμε πει πολλές φορές επηρεάζουν την ψυχολογία του παιδιού. Το λευκό που διάλεξε η Μαρία, ανήκει στην κατηγορία των θερμών χρωμάτων και αποπνέει αίσθημα άνεσης και χαλάρωσης, κάνοντας τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερο και άνετος.

Η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι καούρες και οι ναυτίες

"Έχω περάσει πολύ δύσκολα σε ό,τι άφορά το φαγητό! Καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Δηλαδή είχα πάρα πολλούς εμετούς, πάρα πολλές καούρες, πολύ λίγα πράγματα μπορώ να φάω..."

Το ψωμί και το τυρί ήταν τα δύο πράγματα που μπορούσε να φάει με ευκολία για να ηρεμεί τις αναγούλες και τις καούρες, ενώ όπως η ίδια είπε πήρε μέσα σε αυτούς τους μήνες 14 κιλά.



Η καούρα είναι το χαρακτηριστικό αίσθημα καψίματος που εκδηλώνεται στο στήθος όταν κινούνται ανοδικά τα οξέα του στομάχου προς τον οισοφάγο. Ένα από τα βασικότερα βήματα για την αντιμετώπιση της καούρας, είτε είναι περιοδική είτε συχνή, είναι η σωστή διατροφή.

Τι μπορείτε να τρώτε; Βρόμη, μπανάνα, πεπόνι, μάραθο, κοτόπουλο, γάλα αμυγδάλου, μπρόκολο, ψάρι, σέλινο και καστανό ρύζι.

Όσο για τις αναγούλες και τις πρωινές ναυτίες;

Η πρωινή ναυτία για πολλές γυναίκες είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης τους. Ωστόσο, για ορισμένες γυναίκες, που παρουσιάζουν πολύ έντονα συμπτώματα η πρωινή ναυτία μπορεί να είναι ενοχλητική και μάλιστα όχι μόνο τον πρώτο καιρό αλλά και σε όλη την εγκυμοσύνη.

Τι μπορείτε να τρώτε; Ψωμί, πατάτες, κρακεράκια, μήλα, ginger.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί μερικά στιγμιότυπα από το παιδικό δωμάτιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved