Ηλέκτρα Αστέρη: Οι συμβουλές της για τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της κύησης

Είστε έγκυος και θέλετε να ταξιδέψετε; Κάντε ό,τι έκανε η Ηλέκτρα Αστέρη.

Ηλέκτρα Αστέρη: Οι συμβουλές της για τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της κύησης

Η Ηλέκτρα Αστέρη είναι σύζυγος του Ευτύχη Μπλέτσα και μαζί ταξιδεύουν στον κόσμο, μεταφέροντάς μας τις εμπειρίες τους και όλα όσα βλέπουν και ανακαλύπτουν, μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό και την ταξιδιωτική τους εκπομπή "Happy Traveller".

Η Ηλέκτρα και ο σύζυγός της, Ευτύχης Μπλέτσας, από τις 10 Απριλίου ξεκίνησαν ένα υπέροχο road trip για να επισκεφθούν όσο περισσότερες χώρες της Ευρώπης μπορούν, έχοντας στο πλευρό τους το μικρό τους αγγελούδι. Τι κάνει ακόμη πιο υπέροχο αυτό το ταξίδι; Η εγκυμοσύνη της Ηλέκτρας, που αν και έγκυος αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι, έχοντας πάρει φυσικά τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού της.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι διαδικτυακές της φίλες που την παρακολουθούν και που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το πώς ταξιδεύει, ούσα έγκυος.

Η σύζυγός του Ευτύχη Μπλέτσα, μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση προσπάθησε να λύσει τις περισσότερες από τις απορίες των follower της, αποκαλύπτοντας τις ευκολίες και τις δυσκολίες του να είσαι έγκυος και να κάνεις μακρινά ταξίδια με πλοίο και αεροπλάνο.


https://www.instagram.com/p/COucJ5LlJHr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ταξίδι και εγκυμοσύνη

⭕Ένα από τα πιο συχνά μηνύματα/ερωτήματα που παίρνω από εσάς (ειδικά το τελευταίο διάστημα) αφορούν στο ταξίδι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τόσο στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου όσο και σ' αυτήν, ταξίδεψα χωρίς περιορισμούς και το ξέρετε.

Αν όλα βαίνουν καλώς με την εγκυμοσύνη και ο γιατρός σου σου επιτρέπει δεν υπάρχει θέμα να ταξιδέψεις ακόμη και αν θες να κάνεις υπερατλαντικό ταξίδι.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη επισκεφθήκαμε 12 χώρες. Αυτές ήταν: Εσθονία, Λιθουανία, Ιορδανία, Ρουμανία, Σουηδία, Νέα Υόρκη, Μαυρίκιος, Σαουδική Αραβία, Αυστρία, Λιχτενστάιν, Ιταλία και Ελβετία.

Μέχρι τώρα στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου έχουμε ταξιδέψει σε άλλες 12 και με το παιδί μας. Αυτές είναι Σαν Μαρίνο, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία , Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ανδόρα, Ισπανία και Ιταλία. Βάζω και την Ελλάδα γιατί θα ταξιδέψουμε και εκεί για γυρίσματα.

✅Κοινώς όπως καταλαβαίνεις το θέμα είναι καθαρά δικό σου. Θέλεις να βγεις από τη ζώνη άνεσης και να ζήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμεί η καρδιά σου; Μπορείς. Σε εμάς όπως και σε άλλα ζευγάρια, όλοι έλεγαν ότι το παιδί θα μας περιορίσει και άλλες τέτοιες ομορφιές (μπούρδες). Το θέμα όμως είναι καθαρά δικό σου. Το θέμα είναι πως θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου. Αν σου αρέσει η νοοτροπία των ταξιδιών δεν σταματάς επειδή κάνεις παιδί, την εντάσεις και αυτή στην καθημερινότητα σας. Μαθαίνεις στο παιδί να ταξιδεύει. Του μαθαίνεις τον κόσμο.

Και προφανώς είναι πιο δύσκολο να ταξιδεύεις με παιδί ή εγκυμονούσα, όμως πάντα στη ζωή μετράει πόσο το θέλεις κάτι και τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για αυτό.

?‍❤️‍Επίσης σ' αυτό το θέμα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο σύντροφός σας και η συμπεριφορά του απέναντι σας αλλά και στο γεγονός ότι είστε εγκυμονούσες και άρα πιο απαιτητικές σε κάποια πράγματα όπως είναι λογικό. Πχ. Καλό φαγητό, ξεκούραση, προσοχή.

Η βαλίτσα μου είναι η περιουσία μου όπως συνηθίζω να νιώθω. Αυτήν θα δώσω στα παιδιά μου. Θα τα μάθω να αρκούνται με όλα όσα περιέχει μια βαλίτσα. Δεν χρειάζονται πολλά άλλωστε. Όλα τα άλλα θα τα βρουν εκεί που θα πάνε.

Η μεγαλύτερη χαρά μου είναι να καταλαβαίνω πως έχουμε εμπνεύσει και βοηθήσει αρκετούς από εσάς να κάνετε το πρώτο βήμα και να δώσετε στη ζωή σας το νόημα που της αξίζει.


https://www.instagram.com/p/COliFZnFMg4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η μεγαλύτερη χαρά μου είναι τα μηνύματα από κοπέλες, αγόρια και ζευγάρια γενικώς που μου στέλνουν ότι εξαιτίας εμού και του @ftbletsas βγήκαν.. τολμησαν με εγκυμοσύνη ή με παιδιά να κάνουν το "αδιανόητο" για κάποιους. Ταξίδεψαν, έζησαν τη ζωή τους και κατάλαβαν ότι τελικά η λύση είναι πολύ πιο απλή από όσο μοιάζει. Η λύση είναι αυτό που λαχταρει η ψυχή. Και αν η ψυχή είναι ελεύθερη, τότε θα όλα θα έρθουν.

Να είστε ελεύθερες ψυχές. Να το μεταλαμπαδεύσετε αυτό και στα παιδιά σας. Να δημιουργήσουμε μια γενιά ευτυχισμένων ανθρώπων που αγαπούν τη Γη, τη φύση, τα ζώα, τους ανθρώπους, σέβονται, εκτιμούν και ευγνωμονούν. Και όσοι δεν έχετε παιδιά να το κάνετε εσείς οι ίδιοι. Να βρείτε αυτό που αγαπάτε και να το κάνετε με πάθος. Να ζήσετε τη ζωή όπως θα τη ζούσατε αν ξέρατε ότι υπάρχει αντίστροφη μέτρηση. Να κάνετε ό,τι λαχταράτε.

Τι λέτε; Ψήνεστε;

⛔Υ.γ. Και οκ κλασικά ενταξει πάντα υπάρχουν και οι στραβοί και οι ανάποδοι που θα σου πουν "που το πας το παιδί και δεν προσέχεις ενώ είσαι σε εγκυμοσύνη" κτλ.

Τώρα θα σας πω το μεγάλο μυστικό. Μην τους ακούτε. Μην τους υπολογίζετε καν αυτούς. Είναι οι άνθρωποι "κλέφτες ευτυχίας" όπως τους λέω.

Ξέρεις αυτοί που δεν κατάφεραν να κάνουν ό,τι λαχταρησαν οι ίδιοι, οπότε δεν θέλουν να το κάνεις ούτε και εσύ. Μην τους ακούς. Γίνε αυτός που προορίζεσαι να είσαι και μην κολλάς. Μάθε λίγο να πετάς.

Αυτά τα ολίγα.
Καλημέρα σας".

Δείτε στην gallery που ακολουθεί φωτογραφίες και στιγμιότυπα από το road trip που κάνουν οικογενειακώς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved