Βρες games που μπορεί να δώσουν άλλον αέρα στην καθημερινότητά σου!

Είναι γνωστό πλέον πως τα video games προσφέρουν κάτι για τον καθένα.

Βρες games που μπορεί να δώσουν άλλον αέρα στην καθημερινότητά σου!

Φανταστικές περιπέτειες σε άγνωστους κόσμους, κινηματογραφικές εμπειρίες, ανταγωνιστικά παιχνίδια κάθε είδους, αθλητικά παιχνίδια για τους λάτρεις των σπορ και πολλά ακόμη. Ανάμεσα σε όλα αυτά, βρίσκονται πολλά «διαμάντια» που μπορούν απλόχερα να προσφέρουν γνώση στους παίκτες, ακονίζοντας το μυαλό τους με διάφορους τρόπους. Υπάρχουν επίσης παιχνίδια που αψηφούν την παραδοσιακή εικόνα του καθιστού gamer στον καναπέ και τον προσκαλούν να γυμναστεί με διασκεδαστικό τρόπο.

Διασκέδαση που δεν περιορίζεται από την ηλικία, μάλιστα, μιας και πολλές τέτοιες κυκλοφορίες είναι ιδανικές για τους μικρούς μας φίλους και μπορούν να αποτελέσουν σημείο εισαγωγής σε ένα ευχάριστο κόσμο γνώσης. Για μεγαλύτερης ηλικίας παίκτες, μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά παρεΐστικα παιχνίδια για αξέχαστα βράδια με φίλους ή την ώθηση που χρειάζονται για να γυμναστούν επαρκώς. Ποια είναι, λοιπόν, μερικά από αυτά τα games;

Nintendo Labo

public1

Η φαντασία δεν έχει όρια, και τα παιχνίδια της σειράς Nintendo Labo της δίνουν άπλετο χώρο για να καλλιεργηθεί σε συνεργασία με το Nintendo Switch. Πρακτικά, το Nintendo Labo λειτουργεί ως μια πλατφόρμα που βοηθάει τους παίκτες να συνδυάσουν χειροπιαστές δημιουργίες με λογισμικό, για να δημιουργήσουν απίθανες κατασκευές. Κάθε ένα από τα σετ που διατίθενται περιλαμβάνει το λογισμικό, φύλλα χαρτονιού με οδηγίες κοπής και κατασκευής, και κάποιες βασικές οδηγίες χρήσης συνδυαστικά με το λογισμικό. Οι παίκτες μπορούν, βάσει αυτών, να κατασκευάσουν πιάνο, καλάμι ψαρέματος, τιμόνι αυτοκινήτου ή μια στολή ρομπότ που φορούν.

Όλα τα παραπάνω έχουν αντίκτυπο στην τηλεόραση ή την οθόνη της κονσόλας: πατώντας το χαρτονένιο πιάνο παράγονται πραγματικοί ήχοι, το καλάμι δονείται και συμπεριφέρεται σαν να «τσίμπησε», το τιμόνι χρησιμοποιείται για να χειρίζεται οχήματα π.χ. στο Mario Kart 8 και η στολή ρομπότ μεταφέρει τις κινήσεις του παίκτη εντός παιχνιδιού, στο ψηφιακό ρομπότ του παιχνιδιού. Πέρα από τις δυνατότητες που προσφέρει κάθε σετ, το λογισμικό παρέχει μεγάλη ελευθερία κι έτσι ο παίκτης μπορεί να σκεφτεί κάτι, να το σχεδιάσει, υλοποιήσει κι ύστερα παίξει στην κονσόλα του. Πάντοτε δημιουργική, η Nintendo αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του ευέλικτου Nintendo Switch με τα Labo.

Η Γνώση είναι Δύναμη: Δεκαετίες (Knowledge is Power: Decades)

public2

Λίγο-πολύ, όλοι θυμούνται το Buzz! στο PlayStation 3. Ένα παιχνίδι γνώσεων που κάθε παρέα ευχαριστιόταν και δύσκολα αντιστεκόταν στον πειρασμό για άλλο ένα γύρο. Στα ίδια χνάρια βαδίζει και το «Η Γνώση είναι Δύναμη: Δεκαετίες» που διατίθεται για PlayStation 4 και είναι συμβατό με το PlayStation 5, κατασκευασμένο από άτομα που εργάστηκαν στο Buzz!. Παιχνιδιάρικη διάθεση και ευκολία χειρισμού σημαίνει πως οι παίκτες επικεντρώνονται στα σημαντικά: τις απαντήσεις και τη… συντριβή του ανταγωνισμού με πανούργες τακτικές.

Κάθε ένας από τους μέχρι και έξι παίκτες χρησιμοποιεί το smartphone του έναντι ενός παραδοσιακού χειριστηρίου, το οποίο λειτουργεί ως αποκλειστική οθόνη για τον καθένα – από εκεί μπορούν να δώσουν τη σωστή απάντηση αλλά και να καταστρώσουν σχέδια… εξόντωσης των υπολοίπων. Μπορούν να έχουν πλεονεκτήματα στην αρχή κάθε γύρου ή να σαμποτάρουν το κινητό ενός άλλου παίκτη, εμποδίζοντάς τον από το να απαντήσει πρώτος ή μπερδεύοντάς τον ώστε να δώσει λανθασμένη απάντηση. Με διάφορα θέματα και αμέτρητες ερωτήσεις που κρατούν το παιχνίδι φρέσκο για πάρα πολύ καιρό, το «Η Γνώση είναι Δύναμη: Δεκαετίες» είναι επίσης πλήρως εξελληνισμένο και διαθέτει κάποιες «ντόπιες» ερωτήσεις, οπότε όλοι μπορούν να παίξουν. Όμως ένας μπορεί να κερδίσει!

Minecraft

public3


Το παιχνίδι που έφερε όλη τη βιομηχανία «τούμπα», το φαινόμενο που δε λέει να κοπάσει, έχει όνομα: Minecraft. Μικροί και μεγάλοι έχουν αφήσει τη μαγεία του να τους «απορροφήσει», και δύσκολα τους αδικεί κανείς. Ακόμη και μια δεκαετία μετά την κυκλοφορία του, παραμένει ένα από τα πιο ελεύθερα και δημιουργικά παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς σε ουκ ολίγες πλατφόρμες – πρακτικά, αν υπάρχει κάποια συσκευή με οθόνη στο σπίτι, τότε μάλλον θα υποστηρίζει το Minecraft.

Ο παίκτης μπορεί είτε να επιχειρήσει να επιβιώσει μόνος σε άγνωστο κόσμο, συλλέγοντας τροφή, αναλώσιμα και χτίζοντας άμυνες από τα τέρατα που παραμονεύουν παντού ή μπορεί να δοκιμάσει το “Creative Mode”, όπου όλοι οι περιορισμοί αίρονται και έχει την πλήρη ελευθερία να δώσει μορφή στη φαντασία του. Καθώς όλα (μα όλα) στον κόσμο του Minecraft είναι φτιαγμένα από κυβάκια, μπορείς να κατασκευάσεις οτιδήποτε φανταστείς. Επιπλέον, το Minecraft χρησιμοποιείται ως μέσο διδασκαλίας σε διάφορα σχολεία παγκοσμίως, καθώς προωθεί τη δημιουργικότητα, επίλυση προβλημάτων, συνεργασία μεταξύ παικτών, και πάνω από όλα, τα πάντα γίνονται με διασκεδαστικό τρόπο. Δεν είναι τυχαία ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια -σε αποδοχή κοινού και πωλήσεις- όλων των εποχών.

Assassin’s Creed Origins & Assassin’s Creed Odyssey (Discovery Tour)

public4

Μια σειρά που «έχτισε» όνομα βασιζόμενη σε ιστορικά γεγονότα και πληθώρα τοποθεσιών, το Assassin’s Creed «αγκάλιασε» πλήρως ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του και όλοι οι λάτρεις της ιστορίας χάρηκαν όταν το Discovery Tour κυκλοφόρησε. Διαθέσιμο για τα Assassin’s Creed Origins και Assassin’s Creed Odyssey, το Discovery Tour επιτρέπει στους παίκτες να επισκεφτούν την αρχαία Αίγυπτο και αρχαία Ελλάδα αντίστοιχα, χωρίς να ενοχλούνται από εχθρούς.
Τοπία δημιουργημένα με μεγάλο σεβασμό προς την ιστορία, γεγονότα που σημάδεψαν την αρχαιότητα και ντουζίνες εικονικών ξεναγήσεων δημιουργημένες από πραγματικούς ιστορικούς περιμένουν όλους τους παίκτες. Φυσικά, αν κάποιος επιλέξει να ζήσει την ιστορία του παιχνιδιού μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή, βλέποντας έτσι από πολύ κοντά σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν το ρου της ιστορίας.

Ring Fit Adventure

public5

Άλλη μια κυκλοφορία του Nintendo Switch, που σε προκαλεί να γίνεις… ολόκληρος το χειριστήριο. Με το Ring Fit Adventure, ο παίκτης χρησιμοποιεί τα Joy-Cons και το παρεχόμενο πλαστικό στεφάνι άσκησης για να παίξει ενώ γυμνάζεται – κάνει επιτόπιο jogging για να προχωρήσει, σφίγγει το στεφάνι για να εξαπολύσει μαγικές επιθέσεις και με περισσότερες από 100 πίστες έως τον τερματισμό, η δράση είναι μπόλικη κι ασταμάτητη. Σε διάφορα διαστήματα, καλείται να εκτελέσει άλλες ασκήσεις, όπως καθίσματα, για να «σπάσει» τη μονοτονία. Κι έτσι, χωρίς να το καταλάβει, έχει ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα γυμναστικής διασκεδάζοντας.

Πέραν του Adventure Mode, μπορεί να ακολουθήσει συγκεκριμένα προγράμματα γυμναστικής που στοχεύουν σε ομάδες μυών, σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας ώστε να μην καταπονηθεί άσκοπα. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει δικά του προγράμματα συνδυάζοντας ασκήσεις κι έπειτα ορίζοντας επαναλήψεις, σετ και σειρά ασκήσεων για να το φέρει ακριβώς στα μέτρα του. Ένας φανταστικός τρόπος να γυμναστεί κάποιος στο σπίτι, διασκεδάζοντας και κάνοντας πραγματική άσκηση ταυτόχρονα – ο καλύτερος συνδυασμός για γρήγορη συντήρηση ή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ανάλογα με το επίπεδο του παίκτη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved