Μια Κορδελίτσα Που Τη Λέγαν Ιππολύτη - Το βιβλίο της Αργυρώς Αγγελοπούλου και της Νατάσας Παζαΐτη

Ένα εξόχως συγκινητικό βιβλίο για την μάχη με τον καρκίνο που υπογράφουν η Αργυρώ Αγγελοπούλου και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού και γιατρός, κυρία Νατάσα Παζαΐτη - Καραμανλή 

Μια Κορδελίτσα Που Τη Λέγαν Ιππολύτη - Το βιβλίο της Αργυρώς Αγγελοπούλου και της Νατάσας Παζαΐτη

«Η μάχη με τον καρκίνο δεν αφορά μόνο τον ασθενή και τον θεράποντα ιατρό της. Είναι μια μάχη όλης της οικογένειας». Με τα λόγια αυτά η γιατρός κυρία Νατάσα Παζαΐτη περιγράφει το τόσο συγκινητικό και χρήσιμο βιβλίο της Αργυρώς Αγγελοπούλου που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη με τον τίτλο: «Μια Κορδελίτσα Που Τη Λέγαν Ιππολύτη» κι ένα σημείωμα της κυρίας Παζαΐτη που τιτλοφορείται: «Σημείωμα προς τη Μητέρα».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που ζωγραφίζει στην ψυχή των παιδιών µε τα χρώµατα της κατανόησης, της αγάπης, της συµµετοχής και της συµπαράστασης. Μια ιστορία που φωτίζει στα µάτια τους τη µορφή της ηρωίδας µητέρας. Γιατί κάθε γυναίκα που νοσεί είναι µια σύγχρονη Αµαζόνα.

1

Το βιβλίο είναι μια πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο μια μητέρα που νοσεί από καρκίνο του μαστού, μπορεί να μιλήσει στο παιδί της για τη νόσο και τα στάδια της θεραπείας της. Η ιδέα της συγγραφής προέκυψε από μακρές συζητήσεις της γιατρού κυρίας Παζαΐτη με τη συγγραφέα του βιβλίου και την ένθερμη παρότρυνση της γιατρού να γραφτεί ένα τέτοιο βιβλίο.

Η συναισθηματική γλώσσα και η τρυφερή εικονογράφηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφορτιστεί η μητέρα που πρόκειται να μιλήσει, αλλά και να γίνει ευκολότερα και ηπιότερα κατανοητή από το παιδί η περιπέτεια στην οποία υποβάλλεται.

Πληροφορίες:

Συγγραφέας: Αγγελοπούλου Αργυρώ

2

Η Αργυρώ Αγγελοπούλου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου και αποφοίτησε ως αριστούχος από τη Δραµατική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Συµµετείχε σε τηλεοπτικές µεταγλωττίσεις, σε ταινίες µικρού µήκους του Φεστιβάλ Δράµας και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, κυρίως σε παιδικές σκηνές (Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου κ.ά.)

Τα έργα της είναι τα παραµύθια-µιούζικαλ ΡΟΚ-Α-Μπίλυ ο ζουµερός! και ΡΟΚ-Α-Μπίλυ στα σύννεφα!, τα οποία συνοδεύονται από cd µε τη συµµετοχή πολλών αγαπηµένων καλλιτεχνών, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Μίρκα Παπακωνστανίνου, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Κώστας Μακεδόνας και πολλοί άλλοι,Το µυστικό των ενενήντα εννέα τουφ! και Ο Νέπι και οι φίλοι του, το οποίο µεταφράστηκε στα αγγλικά και στα γερµανικά.

Νατάσα Παζαΐτη

3

Η γιατρός-χειρουργός Νατάσα Παζαΐτη με εκτενή εμπειρία στον χώρο της χειρουργικής μαστού, είναι μία από τους πιο καταρτισμένους γιατρούς-χειρουργούς στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο τμήμα της Ιατρικής από όπου κι αποφοίτησε το 2004. Πήρε την ειδικότητά της στη Γενική Χειρουργική από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Ογκοπλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο St Thomas Hospital του King’s College του Λονδίνου στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και στις παθήσεις και στη Χειρουργική Μαστού στη Μονάδα Μαστού του Guys’ Hospital του King’s College και συνέχισε την εκπαίδευσή της στην αποκατάσταση συμπλέγματος θηλής θηλαίας άλω με ‘micropigmentation’ στο Finishing Touches Group της Μεγάλης Βρετανίας. Η εξειδίκευσή της πιστοποιήθηκε με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Μαστού από το European Board of Breast Surgery.

Έχει τεράστια εμπειρία στην διαγνωστική και επεμβατική χρήση υπερήχων μαστού και είναι η μοναδική στην Ελλάδα και από τους λίγους χειρουργούς στον κόσμο που έλαβε πιστοποίηση για την χρησιμοποίηση υπερήχων μαστού από το North Bristol NHS Trust-Southmead Hospital.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων διαγνωστικής προσέγγισης και χειρουργικής του Μαστού στην Αθήνα, το Μιλάνο και το Παρίσι και έχει εκπαιδευτεί στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο University of Dundee και στο European Institute of TeleSurgery στο Στρασβούργο.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στη Μονάδα Μαστού της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, Υπεύθυνη του Κέντρου Μαστού στη Γυναικολογική Κλινική Embio Medical Center, Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας Μαστού στη Βιοκλινική Αθηνών και Διευθύντρια του Τμήματος Μαστού της Αθηναϊκής Κλινικής. Σήμερα είναι Διευθύντρια της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας και Αποκατάστασης Μαστού στο Metropolitan General.

Πηγή: Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved