Emerald Fennell: Η εγκυμονούσα που ξεχώρισε στα φετινά Όσκαρ (pics)

H Αγγλίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Emerald Fennell, κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία "Promising Young Woman" και είναι από μόνη της πηγή έμπνευσης.

Emerald Fennell: Η εγκυμονούσα που ξεχώρισε στα φετινά Όσκαρ (pics)
APimages

Η 93η τελετή απονομής των Όσκαρ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας και τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα ονόματα των μεγάλων νικητών, φωτογραφίες με τις λαμπερές παρουσίες στο κόκκινο χαλί και βίντεο με τα διάφορα απρόοπτα.

Από τις παρουσίες που ξεχώρισαν ήταν αυτή της εγκυμονούσας Emerald Fennell. Η Αγγλίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας κέρδισε ο Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία "Promissing Young Woman", μία ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε η ίδια.

emerald fennell 4

Το "Promissing Young Woman" αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού και είναι μία φεμινιστική ταινία εκδίκησης. Πρωταγωνίστρια μία γυναίκα που ο βιασμός της καλύτερής της φίλης χρόνια πριν, έγινε η αιτία της μεθοδικής και συνεχούς εκδίκησής της από τους άντρες.

Η ταινία θα λέγαμε ότι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και ήταν επίσης υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας το οποίο τελικά δόθηκε στην ασιατικής καταγωγής Chloe Zhao, για την ταινία "Nomadland". Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ανεξάρτητα από το ποια κέρδισε το Όσκαρ τελικά, είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού που γυναίκα κερδίζει στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Η Emerald Fennell έγινε γνωστή ανά την υφήλιο όταν υποδύθηκε την Camilla Parker, δεύτερη σύζυγο του Πρίγκιπα Καρόλου, στην επιτυχημένη σειρά του Netflix "The Crown".

Η σειρά γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και η Αγγλίδα ηθοποιός ξεχώρισε για την ερμηνεία της σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο, καθώς υποδύθηκε μία γυναίκα που βρέθηκε στο στόχαστρο του κοινού και που πολλοί κατηγόρησαν ότι ήταν η πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και την Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η Emeral Fennell είναι γυναίκα, μέλλουσα μητέρα, μία πολλά υποσχόμενη σκηνοθέτης και ηθοποιός και από μόνης της πηγή έμπνευσης.

Δείτε φωτογραφίες της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved