Γονείς δείξτε αυτό το βίντεο στα παιδιά για να μάθουν να αποφεύγουν αγνώστους

Μάθετε στα παιδιά σας να εμπιστεύονται το ένστικτο κινδύνου.

Γονείς δείξτε αυτό το βίντεο στα παιδιά για να μάθουν να αποφεύγουν αγνώστους

Το θέμα της ασφάλειας των παιδιών, ήταν, είναι και θα είναι πάντα επίκαιρο. Αναμφίβολα υπάρχουν επικίνδυνοι άνθρωποι εκεί έξω και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τον εαυτό μας από αυτούς, όσο μπορούμε. Και μπορεί ήδη να γνωρίζουμε ως ενήλικες πώς να αποφεύγουμε τέτοιους ανθρώπους, αλλά τι γίνεται με τα μικρά μας που σιγά σιγά μεγαλώνουν και γίνονται όλο και πιο ανεξάρτητα;

Μερικές φορές πηγαίνουν στο σχολείο μόνα τους, παίζουν με τους φίλους τους στη γειτονιά ή πετάγονται για γρήγορα ψώνια στο σουπερμάρκετ ή το μινιμάρκετ δίπλα στο σπίτι. Πώς μπορούμε λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας ξέρουν να αναγνωρίζουν τον κίνδυνο; Πώς θα αντιληφθούν ότι ένας ξένος (ή μερικές φορές ακόμη και ένα άτομο που ίσως να γνωρίζουν) μπορεί να θέλει το κακό και όχι το καλό τους;

Ένστικτο κινδύνου

Το κανάλι Active Self Protections στο YouTube δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πώς τα παιδιά μπορούν να αποφύγουν ανθρώπους που φαίνονται ύποπτοι.

Το περιστατικό συνέβη στη Μόσχα και το βίντεο δείχνει ένα κορίτσι εννέα ετών να περπατά μόνο του στον δρόμο. Καθώς περπατά, παρατηρεί ότι ένας άνδρας πίσω του το ακολουθεί με αργά βήματα.

Το κορίτσι χτυπά το κουδούνι από το σπίτι που μένει και περιμένει κάποιος να ανοίξει την πόρτα. Ο άνδρας βρίσκεται λίγα μέτρα πίσω του, στέκεται και παρατηρεί, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

apagogi paidiou

Κοιτάζει το κορίτσι, παρακολουθεί τις κινήσεις του και δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο πέρα από αυτό.

Μόλις το κορίτσι μπει μέσα στην πολυκατοικία, εκείνος βιαστικά πετάγεται και αρπάζει την πόρτα, προλαβαίνοντας τη να μην κλείσει και μπαίνει στο κτίριο.

Ο ίδιος δεν ξέρει ότι υπάρχει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και πως καταγράφονται όλες του οι κινήσεις, ακόμη και όταν προσπαθεί να κρύψει για μερικά λεπτά το πρόσωπό του.

Η μικρή πλησιάζει το ασανσέρ, μετά φαίνεται να μετανιώνει, πηγαίνει προς τις σκάλες και αφού ο μυστηριώδης άνδρας πλησιάζει το ασανσέρ το κορίτσι φεύγει από την ίδια πόρτα που μπήκε.

Ο άνδρας αφού αντιλαμβάνεται ότι το κορίτσι δεν πλησιάζει τις πόρτες του ασανσέρ, απομακρύνεται και αρχίζει να την ψάχνει. Αφού δεν την βλέπει πουθενά ελέγχει την εξώπορτα και φεύγει την ίδια στιγμή που το κορίτσι επιστρέφει έχοντας στο πλευρό του έναν ενήλικο άνδρα.

Σύμφωνα με το βίντεο, ο συγκεκριμένος άνδρας λίγο αργότερα συνελήφθη.



Πώς θα μάθετε στα παιδιά σας να εμπιστεύονται το ένστικτό τους και τον φόβο που ίσως τους προκαλούν κάποιες άγνωστες φιγούρες στον δρόμο;

  • Διδάξτε στα παιδιά σας ότι είναι ικανά να προστατέψουν τους εαυτούς τους.
  • Μάθετε στα παιδιά σας (χωρίς να τα τρομάξετε) να εμπιστεύονται το ένστικτό τους και τον φόβο που τους προκαλεί κάποιος στον δρόμο. Στο βίντεο ο άνθρωπος το ονομάζει creep alarm (συναγερμός φόβου). Αν νιώθουν ότι απειλούνται ή νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να κάνουν κάτι γι' αυτό.
  • Μάθετε στα παιδιά σας να δίνουν προσοχή στα πάντα γύρω τους.
  • Μάθετε στα παιδιά σας να κλείνουν γρήγορα τις πόρτες πίσω τους αν απειλούνται.
  • Πείτε τους να ζητήσουν βοήθεια από ενήλικο που εμπιστεύονται.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved