Το ιδιόχειρο σημείωμα ενός νεαρού με αυτισμό κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Ryan Lowry, ένας 20χρονος νεαρός από το Leesburg, VA, είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει την καριέρα του με το δεξί.

Το ιδιόχειρο σημείωμα ενός νεαρού με αυτισμό κάνει το γύρο του διαδικτύου

Για να αρχίσει την αναζήτηση, ο Ryan δημοσίευσε ένα ιδιόχειρο γράμμα προς τους μελλοντικούς εργοδότες τους στο LinkedIn, περιγράφοντας τον τομέα που θέλει να εργαστεί καθώς και τις ικανότητές του.

Από τη στιγμή που ανέβηκε το γράμμα του στο διαδίκτυο έγινε viral και οι προτάσεις για δουλειά άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Ο ίδιος έγραψε:

gramma paidi me aytismo

"27 Φεβρουαρίου 2021

Αγαπητέ μελλοντικέ εργοδότη,

Το όνομά μου είναι Ryan Lowry, είμαι 19 ετών, ζω στο Leesburg της Virginia και έχω αυτισμό. Επίσης έχω μια μοναδική αίσθηση του χιούμορ, είμαι προικισμένος με τα μαθηματικά, τα πάω καλά με την τεχνολογία και είμαι πραγματικά γρήγορος μαθητής.

Με ενδιαφέρει μια δουλειά επάνω στα κινούμενα σχέδια, ή στο ΙΤ. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος σαν εσάς θα πρέπει να πάρει το ρίσκο για να με προσλάβει, δεν μαθαίνω όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Θα χρειαστώ έναν μέντορα για να με διδάξει, αλλά μαθαίνω γρήγορα από τη στιγμή που θα μου το εξηγήσετε. Καταλαβαίνω. Υπόσχομαι ότι αν με προσλάβετε και με διδάξετε, θα είμαι ευγνώμων που θα το κάνετε. Θα σας το δείχνω κάθε μέρα, θα κάνω ό,τι μου λέτε και θα δουλεύω σκληρά.

Είμαι στη διάθεσή σας αν θέλετε να μιλήσουμε για δουλειά μαζί.

Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,
Ryan Lowry"

gramma paidiou me autismo

Το γράμμα του μάζεψε περισσότερες από 176.000 αντιδράσεις, πάνω από 6.000 υποστηρικτικά σχόλια και περισσότερες από 2.000 προσκλήσεις εργασίας. Οι γονείς του Ryan, Rob και Tracy είναι πραγματικά υπερήφανοι για τον γιο τους που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν για να βγει στην αγορά εργασίας.

Λίγα λόγια για τον αυτισμό:

O αυτισμός είναι μια διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει την επικοινωνία (λεκτική και μη λεκτική), την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη φαντασία.

Το παιδί, δηλαδή, δυσκολεύεται να επικοινωνήσει μαζί μας και να αναπτύξει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς. Έρευνες αποδεικνύουν ότι παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και η πιθανότητα να γεννηθεί ένα παιδί με αυτισμό είναι 1 στα 100 παιδιά.

Η διάγνωση βέβαια γίνεται μετά τους 24 μήνες, αλλά υπάρχουν ενδείξεις και νωρίτερα στους 6 μήνες. Για αυτό οι γονείς οφείλουν να είναι ενημερωμένοι και κοντά στα παιδιά τους, ώστε αν εντοπίσουν τυχόν ανησυχητικά σημάδια αυτισμού να παρέμβουν έγκαιρα.

Τι δημιουργεί τον αυτισμό;

Μολονότι γίνονται πολλές έρευνες για τα αιτία του αυτισμού, επίσημα και τεκμηριωμένα στοιχειά που να απαντούν στην ερώτηση «τι δημιουργεί τον αυτισμό;» δεν έχουμε ακόμη. Οι γονείς ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς γνωρίζουν ότι ο αυτισμός δημιουργεί ελλείμματα και δυσκολίες οι οποίες θα συνοδεύουν το παιδί για όλη του τη ζωή.

Σήμερα η επιστημονική κοινότητα έχει κάνει αρκετά θετικά βήματα σχετικά με την πρώιμη διάγνωση του αυτισμού. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να εντοπιστεί στα παιδιά με ορισμένα ή μεμονωμένα συμπτώματα που συνδέονται με τις αυτιστικές διαταραχές πολύ πρώιμα, ακόμα και από την ηλικία των 6 μηνών.

Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρία προτείνει για κάθε παιδί που υπάρχει έστω και υποψία να αρχίζει έμμεσα πρώιμη παρέμβαση.

Οι γονείς είναι αυτοί που γνωρίζουν το παιδί τους καλύτερα από τον καθένα. Η μητέρα είναι αυτή που θα καταλάβει πρώτη αν κάτι δεν πάει καλά με το παιδί της και παρουσιάζει ασυνήθιστες συμπεριφορές.

Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά;

Αν έχετε ενδείξεις ότι κάτι ασυνήθιστο μπορεί να συμβαίνει στην αναπτυξιακή εξέλιξη του παιδιού σας είναι σημαντικό να μην το αμελήσετε και να αποφασίσετε να επισκεφτείτε άμεσα ένα αναπτυξιακό κέντρο στο οποίο θα εξεταστεί το παιδί. Η πρώιμη ανίχνευση αυτιστικών συμπτωμάτων μπορεί να φανεί σωτήρια για το παιδί και την μετέπειτα πορεία του.

Αναγνωρίζοντας τον αυτισμό από τη βρεφική ηλικία

Τι μπορεί να παρατηρήσει σε ένα μωρό μια μητέρα; Δείτε τα συμπτώματα ανά ηλικία στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved