Αυτό είναι το βραδινό σνακ της Φαίης Σκορδά και των γιων της (pic)

Αν προβληματίζεστε τι να φάτε τα βράδια εσείς και τα παιδιά σας, ίσως η Φαίη Σκορδά σας δώσει τη λύση!

Αυτό είναι το βραδινό σνακ της Φαίης Σκορδά και των γιων της (pic)

Χθες βράδυ η παρουσιάστρια του Πρωινού δημοσίευσε φωτογραφία δείχνοντάς μας τα βραδινά σνακ που τσιμπολογά παρέα με τους γιους της στο κρεβάτι.

Αν λοιπόν και εσείς είστε από τις μαμάδες που δεν θέλουν να βάζουν κατσαρόλα, τηγάνια ή ταψιά στον φούρνο για να ετοιμάσουν ένα γρήγορο και γεμάτο λιπαρά σνακ, τότε κάντε αυτό που κάνει η Φαίη Σκορδά για να καταπολεμήσει τις βραδινές της λιγούρες μαζί με τον Γιάννη και τον Δημητρή.

Τι επιλέγουν να τσιμπολογήσουν το βράδυ;

Όπως μαρτυρά και η φωτογραφία, ξηρούς καρπούς!

faih skorda snak gia paidia 1

Οι ξηροί καρποί συγκαταλέγονται στις πλέον ωφέλιμες τροφές για τον οργανισμό. Βοηθούν στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη, μειώνουν την κακή χοληστερίνη και αυξάνουν την καλή, ενώ προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό.

Αυτό φαίνεται ότι το γνωρίζει πολύ καλά η Φαίη Σκορδά, γι' αυτό και προτιμά τους ξηρούς καρπούς για σνακ. Όπως βλέπετε στην χούφτα της κρατά γκότζι μπέρι, κράνμπερι και σταφίδες ενώ τα παιδιά της επιλέγουν καρύδια και αμύγδαλα.

Τα καρύδια είναι από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια περιέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων. Τα αμύγδαλα από την άλλη είναι πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και βιταμίνης. Έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος και μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης. Μία χούφτα (30 γρ.) αμύγδαλα, περιέχει 165 θερμίδες, 9 γρ. μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και προμηθεύει το 35% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη Ε.

Ακόμη και αν τους αποφεύγετε λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, είναι χρήσιμο να τους εντάξετε στο διατροφολόγιό σας, αρκεί βέβαια να είναι ισορροπημένο. Προτιμήστε τους ανάλατους και μη επεξεργασμένους ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς γιατί η επεξεργασία αλλοιώνει τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Όπως κάνει και η Φαίη με τα παιδιά της.

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες για σνακ ελαφριά και χωρίς πολλές θερμίδες μέσα στην ημέρα, δείτε τι άλλο προτιμά η Φαίη Σκορδά να τρώει η ίδια ή τα παιδιά της μέσα στην ημέρα τους στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved