Τα απίθανα πιτσιρίκια του hashtag #GreekIndependenceDay (pics)

Γονείς φωτογραφίζουν τα παιδιά τους ντυμένα με ελληνικές παραδοσιακές στολές ή κρατώντας την γαλανόλευκη.

 

Τα απίθανα πιτσιρίκια του hashtag #GreekIndependenceDay (pics)

25η Μαρτίου: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Παρότι η πανδημία, ανέτρεψε το αρχικό πρόγραμμα εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι εκδηλώσεις προσαρμόστηκαν και κορυφώνονται σήμερα με την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από χώρες του εξωτερικού που συνέβαλαν με τον τρόπο τους, στην εξέγερση του 1821 και την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Η πλατεία Συντάγματος έχει διακοσμηθεί και φωταγωγηθεί ειδικά για την ξεχωριστή αυτή ημέρα ενώ έχουν τοποθετηθεί 200 γαλονόλευκες σε μια εντυπωσιακή σύνθεση. Η μετάδοση της παρέλασης θα γίνει σε ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάζοντας την εικόνα της σημερινής Ελλάδας.

25η Μαρτίου: Παγκόσμιος εορτασμός για τα 200 χρόνια

Μπορεί για ακόμα μια χρονιά οι ελληνικές κοινότητες ανά τον κόσμο να μην κάνουν τις καθιερωμένες παρελάσεις και εορτασμούς για να τιμήσουν την 25η Μαρτίου, όμως, με τα χρώματα της γαλανόλευκης «ντύνονται» σήμερα μνημεία αλλά και παγκοσμίου φήμης κτήρια. Έλληνες πρεσβευτές προχώρησαν σε συμφωνία με τις αρμόδιες Αρχές διαφόρων χωρών προκειμένου να συμμετάσχουν με τον δικό τους τρόπο στον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης.

Από τις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία και το Γιοχάνεσμπουργκ, η προβολή της εμβληματικής αυτής ελληνικής επετείου γίνεται με την ουσιαστική συμβολή των Ελληνικών κοινοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 'Ελληνες ομογενείς σε διάφορες χώρες του κόσμου, τιμούν κάθε χρόνο την επέτειο της ελληνικής παλιγγενεσίας με παρελάσεις και εκδηλώσεις, που πέρυσι και φέτος δεν πραγματοποιούντια λόγω του κορονοιού. Πολλοί γονείς, μάλιστα, ντύνουν τα παιδιά τους με παραδοσιακές στολές θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κρατήσουν τα ήθη και τις παραδόσεις ζωντανές.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που αναρτώνται κάθε χρόνο στα social media με χαριτωμένα Ελληνόπουλα, να κρατούν με καμάρι την ελληνική σημαία. Mωρά, νήπια, παιδιά του Δημοτικού ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό των γονιών τους, η ανάγκη των οποίων να γιορτάσουν αυτή την τόσο σημαντική επέτειο της πατρίδας τους είναι ακόμα πιο έντονη λόγω της απόστασης.

Στο hashtag #GreekIndependenceDay βρήκαμε υπέροχες φωτογραφίες παιδιών από όλο τον κόσμο που φωτογραφίζονται με παραδοσιακές στολές ή με φόντο τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Δείτε τις όλες στη gallery που ακολουθεί:

πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #GreekIndependenceDay

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved