Όλγα Φαρμάκη: Η κόρη της σαράντισε - Δείτε τη φώτο που δημοσίευσε

Η κόρη της έγινε σαράντα ημερών και πήγαν στην εκκλησία να πάρουν ευχή.

Όλγα Φαρμάκη: Η κόρη της σαράντισε  - Δείτε τη φώτο που δημοσίευσε

Πέρασε πάνω από ένας μήνας από τότε που Όλγα Φαρμάκη έφερε στον κόσμο την κόρη της. Ήταν 27 Ιανουαρίου κι η όμορφη μαμά με ένα τρυφερό μήνυμα είχε ανακοινώσει το νέο της γέννησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας:

«Καλωσήρθες στη ζωή μας γλυκό μας Μαρεττάκι ???Σε περιμέναμε με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία και τώρα σε κρατάμε στην αγκαλίτσα μας?
Η καρδιά μας πάει να σπάσει από χαρά και ευτυχία ✨ και η αγάπη γι αυτό το μικρό πλασματάκι που αντικρίσαμε πριν λίγες μέρες δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια ??? #27/01/21 #loveyoubeyondwords #justus♥».

Οι φωτογραφίες της μικρής είναι λιγοστές καθώς η Ολγα Φαρμάκη αποφεύγει τις πολλές αναρτήσεις με την μπέμπα της. Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες έκανε μια ανάρτηση που την έχει αγκαλιά επιστρέφοντας από την εκκλησία όπου είχαν πάει για να πάρουν ευχή.

«Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για εμάς?. Σαραντίσαμε και πήγαμε στην εκκλησία να πάρουμε ευχουλα», έγραψε χαρακτηριστικά η ευτυχισμένη μαμά.


https://www.instagram.com/p/CMHjeg4guRc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι είναι ο σαραντισμός

Ο σαραντισμός σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr έχει να κάνει με τον εκκλησιασμό και όχι με τον “εγκλεισμό” στο σπίτι. Η Εκκλησία καθόρισε να παραμένει η λεχώνα σαράντα ημέρες στο σπίτι της ώστε να δυναμώσει η ίδια, για να αποφύγει τις μολύνσεις των μικροβίων, αλλά και την προσβολή της από τη βασκανία του κόσμου.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο πνευματικός της θα την απαγορεύσει να πάει στο γιατρό, εάν χρειαστεί, ή να μετακινηθεί στο εξοχικό της για να αποφύγει τον καύσωνα της πόλης ή και να πάει και στο μπακάλη, εάν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Κατά το πρότυπο της Παναγίας, η μητέρα έπειτα από σαράντα ημέρες πηγαίνει το βρέφος στο ναό για δυο λόγους. Πρώτον, για να εισάγει το βρέφος στο ναό, ώστε αυτό να μπορεί στη συνέχεια να βαπτισθεί και να συμμετάσχει στην εν Χριστώ λατρευτική ζωή, και δεύτερον για να καθαρισθεί και αυτή “από πάσης αμαρτίας και από παντός ρύπου…ίνα αξιωθεί ακατακρίτως μετασχείν των αγίων Μυστηρίων”. Με αυτό τον τρόπο εισέρεται στην κανονική εκκλησιαστική ζωή , που λόγω της γέννας στερήθηκε για σαράντα ημέρες.

Το σαράντισμα του μωρού, ακόμη και σήμερα τηρείται από πολλές νέες μητέρες. Ωστόσο, οι γνώμες διίστανται για το τι ισχύει πραγματικά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο έθιμο δημιουργήθηκε ακριβώς για να δοθεί χρόνος στη λεχώνα να αναρρώσει από τον τοκετό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν βγει εκτός σπιτιού πριν το σαράντισμα θα συμβεί κάτι κακό. Το πιο σημαντικό πάντως σύμφωνα και με τους ειδικούς, είναι η καλή ψυχολογίας της νέας μαμάς. Η καλή ψυχολογική της κατάσταση επηρεάζει και το μωρό και αν αυτή μπορεί να επιτευχθεί με μία βόλτα ή έναν περίπατο, δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνει.

Στην gallery που ακολουθεί δείτε τις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα η Ολγα Φαρμάκη με την κόρη της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved