Γιώργος Αγγελόπουλος: Η μικρούλα που ψάλει το μεγαλυνάριο της Παναγίας

Ένα συγκινητικό βίντεο δημοσίευσε πριν μερικές ώρες ο Γιώργος Αγγελόπουλος, γνωστός και ως "Ντάνος", ο πρώτος νικητής του Survivor.

Γιώργος Αγγελόπουλος: Η μικρούλα που ψάλει το μεγαλυνάριο της Παναγίας

Στο βίντεο που δημοσίευσε και που ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου, ένα μικρό κορίτσι, ψάλει το μεγαλυνάριο της Παναγίας.

"«Άξιον εστίν ως αληθώς
μακαρίζειν σε την Θεοτόκον,
την αειμακάριστον και παναμώμητον
και μητέρα του Θεού ημών.
Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ
και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ
την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν,
την όντως Θεοτόκον,
Σε μεγαλύνομεν.»


https://www.instagram.com/p/CMNlFK-Hp-K/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λίγα λόγια για το Άξιον Εστί

Όπως αναφέρεται και στη Βικιπαίδεια, με τον όρο Άξιον Εστί (ή Άξιον Εστίν) αναφερόμαστε στο μεγαλυνάριο της Παναγίας, το οποίο ψάλλεται μετά την θ΄ Ωδή των Κανόνων και στην Θεία Λειτουργία αμέσως μετά τον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων. Ως «Άξιον Εστίν» αναφέρεται και η εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται σήμερα στο Ιερό Σύνθρονο του Ναού του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους. Θεωρείται η σημαντικότερη εικόνα του Αγίου Όρους, μιας και είναι «Εφέστιος» και «Προστάτις» των 20 Αγιορείτικων Μονών, αντίγραφο της οποίας βρίσκεται σε κάθε Μονή. Εορτάζει με μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα τη Δευτέρα του Πάσχα με λιτανεία στην περιοχή των Καρεών. Επίσης στις 11 Ιουνίου πραγματοποιείται Θεία Λειτουργία στο Πρωτάτο και πανήγυρη στο Ιερό Παντοκρατορινό Κελλί του «Άξιον Εστίν», σε ανάμνηση του κάτωθεν θαύματος.

"Σε μια κοινωνία τόσο άδικη και μάταια, μόνο η πίστη θα μας σώσει", σχολίασε μια διαδικτυακή του φίλη που συγκινήθηκε βλέποντας τη μικρή να ψάλει και να ζυμώνει. Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο σχόλιο.

Το συγκινητικό αυτό βίντεο, για το οποίο ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες, μάζεψε χιλιάδες σχόλια και likes από γνωστούς και αγνώστους φίλους του.

Αρκετοί διάσημοι φίλοι που λάτρεψαν το κοριτσάκι και την αγγελική φωνή του, έσπευσαν να αφήσουν το δικό τους μήνυμα.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τα σχόλιά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved