Ένας ολοκαίνουριος κόσμος από… πάνες!

Γράφει με ενθουσιασμό η νέα μανούλα, Νικολέττα Ράλλη.

 

Ένας ολοκαίνουριος κόσμος από… πάνες!

Αγαπητά μου κορίτσια, μανούλες και μη, αποφάσισα σήμερα να γυρίσουμε μαζί λίγο τον χρόνο πίσω...

Μέχρι πολύ πρόσφατα (όπως καταλαβαίνετε) δεν είχα καθόλου μα καθόλου και καμία απολύτως ιδέα από πάνες. Τίποτα όμως!

Για να καταλάβετε ότι δεν είμαι υπερβολική σε αυτό που σας λέω, μπορώ να μοιραστώ μαζί σας χωρίς καμία πλέον ντροπή ότι τις πάνες -όπως και πολλοί άλλοι βέβαια- τις έλεγα ελληνιστί «παμπερς» (pampers). Ότι δεν είναι απλά η μάρκα της πάνας, αλλά ΟΙ πάνες ΟΙ ίδιες! Κάποτε θυμάμαι την γιαγιά μου να λέει στην μαμά μου, όταν ο αδερφός μου ήταν μωρό «Του άλλαξες το πάμπερ;» και ίσως κάπως έτσι έμεινε και η λέξη κολλημένη στο μυαλό μου.

Μετά από παρά πολλά χρόνια η πρώτη μου επαφή με τις πάνες, ήρθε όταν όλοι μου έλεγαν, πριν καν γεννήσω, «Πάνες να πάρεις, θα χρειαστείς πάρα πολλές!».

Κάπως έτσι κατέληξα με πολλές συσκευασίες με πάνες, που είτε πήρα ή ίδια είτε μου έκαναν δώρο φίλοι και συγγενείς, αλλά η αλήθεια είναι ότι ούτε που είχα ασχοληθεί να κοιτάξω λεπτομέρειες όσον αφορά το περιεχόμενο όπως τα διαφορετικά είδη, η ποιότητα κ.ο.κ. Εγώ προσωπικά είχα προτιμήσει αυτές που μου είχε πει η αδερφή μου ως έμπειρη μανούλα ότι είναι οι καλύτερες, συνεπώς «οπλίστηκα» με το No1 σε μέγεθος για αρχή και βλέπουμε.

Πέρασαν οι μέρες και με εκείνα και με τα αλλά, φτάσαμε στην ημέρα του τοκετού (θα μοιραστώ μαζί σας σε άλλο άρθρο την εμπειρία μου από την διαδικασία αυτή)!

Η πρώτη φορά που μου έφεραν το μπισκοτάκι στο δωμάτιο, είναι και η πρώτη φορά που την είδα να φορά πάνα. Μου λέει λοιπόν η μαία: «Εάν χρειαστείτε κάτι ή να την αλλάξουμε, πατήστε αυτό το κουμπάκι», και απαντώ «Μα δεν θα την αλλάξω εγώ;» και μου απαντάει η κοπέλα «Δεν χρειάζεται. Όσο είσαστε εσείς εδώ θα την αλλάζουμε εμείς. Μάλιστα όταν δείτε την κίτρινη γραμμή, να γίνεται μπλε, σημαίνει ότι είναι ώρα για αλλαγή». Τον έκρυψα για λίγο τον ενθουσιασμό μου, σε περίπτωση που ήταν κάπως αυτονόητο, αυτό που μόλις μου είχε πει για την γραμμή και μόλις αποχώρησε από το δωμάτιο είπα στον άντρα μου, πόσο πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία ακόμα και στις πάνες και πόσο φανταστική πατέντα ήταν αυτό που μόλις είχαμε ακούσει.

Ψάχνοντας δε στο Ίντερνετ (επιτόπου) είδα ότι αυτές είναι οι πάνες τις οποίες είχα αγοράσει και εγώ, οι αγαπημένες μου πλέον Pampers Premium Care! Κάποιες μαμάδες που διαβάζετε αυτό το άρθρο μπορεί να θεωρήσετε υπερβολικό τον ενθουσιασμό μου, κάποιες πάλι θα νιώσατε ακριβώς όπως εγώ, αλλά όταν είσαι νέα μαμά, οτιδήποτε σου κάνει την ζωή πιο εύκολη, είναι «χρυσός».

Επιστρέφοντας στο σπίτι λοιπόν με το μωρό και αφού έγινα εξπέρ στην αλλαγή πάνας, διαπίστωσα με μεγάλη χαρά ότι η απαλότητα και η προστασία που της παρείχαν τα Pampers Premium Care έπαιζαν μεγάλο ρόλο στη διάθεση της μέσα στη μέρα αλλά και στο βραδινό της ύπνο φυσικά.. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους είναι ότι αφήνουν το δερματάκι του μωρού στεγνό μέχρι 12 ώρες, κάτι το οποίο χρειάστηκε να αντιμετωπίσω όταν ήμασταν έξω για βόλτα και ακόμα περισσότερο την νύχτα που δεν αλλάζω καμία πάνα (εκτός απροόπτου) για 11 ολόκληρες ώρες! Και η αλήθεια είναι ότι και οι υπόλοιπες πάνες που δοκίμασα απλά επιβεβαίωσαν την επιλογή μου – Pampers Premium Care και θα πείτε ότι η Νικολέττα καλά μας τα έλεγε!

08001090379368 C1N1 00197071

Κάπως έτσι συνέχισα την οικογενειακή παράδοση και λέω κι εγώ στον άντρα μου – φέρε μου το pampers να την αλλάξουμε!!!

Περιμένω και την δική σας ιστορία πάνας και πιστέψτε έχω να μοιραστώ και εγώ μαζί σας τόσο πολλά, από αυτό το μοναδικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από περίπου 7 μήνες :)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved