Να τι κάνει στην καραντίνα με τα παιδιά της η Ελένη Μενεγάκη (pics+vids)

Η Ελένη Μενεγάκη έχει αφοσιωθεί πλήρως στην οικογένεια και τις κόρες της!

Να τι κάνει στην καραντίνα με τα παιδιά της η Ελένη Μενεγάκη (pics+vids)

Είναι η πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια που η παρουσιάστρια βρίσκεται στο σπίτι και κάνει πράγματα με τα παιδιά της. Χρονιά που αποδείχτηκε γενικότερα δύσκολη για όλους τους γονείς εξαιτίας του κορονοϊού.

Ούτε να το ήξερε η Ελένη Μενεγάκη ότι θα χρειάζονταν φέτος την πλήρη αφοσιώση και φροντίδα της τα κορίτσια της, Λάουρα, Βαλέρια και Μαρίνα.

Τι κάνουν όμως μαμά και κόρες στην καραντίνα;

Εκτός από τα διαδικτυακά μαθήματα που συνεχίζονται κανονικά και που τα κορίτσια κάνουν μέσα από τους υπολογιστές και τα τάμπλετ τους, μαγειρεύουν και περνούν χρόνο μαζί.


https://www.instagram.com/p/CIQCCoIJEhY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο παρελθόν η Ελένη Μενεγάκη, είχε αποκαλύψει μέσα από τις εκπομπές της πόσο της αρέσει η μαγειρική αλλά και πόσο πολύ της έχει μοιάσει σε αυτό η κόρη της, Λάουρα.

«Η Λάουρα ξεκίνησε φέτος να φτιάχνει γλυκά… Δεν ξέρω πώς. Το παιδί μόνο του ξεκίνησε και του αρέσει να μπαίνει στην κουζίνα και της είπα χθες "έλα να φτιάξουμε μαζί σαλατούλα"», είχε πει παλαιότερα σε εκπομπή της.

Για χάρη των παιδιών της μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει γλυκά μαζί τους, βέβαια όχι πολλά μιας και τα παιδιά της (εκτός από τη Μαρίνα) τρώνε σπάνια γλυκές λιχουδιές. Όπως είχε πει η ίδια, είναι περισσότερο του φαγητού.

«Τα παιδιά μου δεν τα ξέρουν τα γλυκά, μόνο ένα μου παιδί ζητά γλυκά και δεν ξέρω γιατί… Εγώ σπάνια παίρνω γλυκά ή φτιάχνω… Είμαι του φαγητού. Δεν τρώνε τα παιδιά μου γλυκό γιατί δεν έτρωγα εγώ. Ούτε παγωτά ζητάνε. Αν τα πάρω βέβαια, σε μια ημέρα θα φαγωθούν. Δεν τα ζητάνε όμως τα γλυκά… ».



Αγαπημένο γλυκό της Μαρίνας -και όχι μόνο-

Πριν καιρό είχε αποκαλύψει μέσα από την εκπομπή της ότι η μικρή Μαρίνα είναι η γλυκατζού της οικογένειας. Όπως θα την ακούσετε να λέει και στο παρακάτω βίντεο, έφτιαξε μαζί με τη μικρή της κόρη cheese cake με φράουλες. Η ίδια μάλιστα τόνισε πως πρώτη φορά έφτιαξε cheese cake με φράουλες και ήταν μία συνταγή που της έδωσε μία κυρία στο Μεγανήσι όταν είχε πάει διακοπές με την οικογένειά της. Το γλυκό τους ήταν πεντανόστιμο και το έφτιαξαν μέσα σε λίγα λεπτά…



Η σοκολατόπιτα της Ελένης Μενεγάκη

Θυμόσαστε που τον Ιανουάριο του 2020 είχε φτιάξει τη σοκολατόπιτα που φτιάχνει και στα παιδιά της; Ιδού η συνταγή:

  • 1¼ φλ. αλεύρι
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 αυγά μεσαία
  • 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί
elenimenegaki kouzina 4

Τώρα που οι προτεραιότητες της Ελένης Μενεγάκη έχουν αλλάξει, έχει περισσότερο χρόνο να δεθεί με τις κόρες της και η κουζίνα της είναι ένα δωμάτιο στο σπίτι που τις φέρνει ακόμη πιο κοντά.

Όπως δημοσίευσε πριν μερικές ώρες, από το πρόγραμμα δεν έλειψαν και τα παραδοσιακά κουλουράκια που όπως αποκάλυψε φτιάχνει όλα τα χρόνια με όλα της τα παιδιά.

"Με τα δυο χεράκια πλάθω κουλουράκια ... ( χρόνια τώρα κάνω κουλουράκια με κρασί της @argirobarbarigou είναι το κάτι άλλο !)Την ίδια σκηνή την έχω ζήσει με όλα μου τα παιδιά σε αυτή την ηλικία ! Καλά Χριστούγεννα #eleni ❤️???????????"


https://www.instagram.com/p/CIsnd0kFdfo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Ελένη Μενεγάκη, όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις συνεντεύξεις και τις συζητήσεις που είχε με γονείς και ψυχολόγους στην εκπομπή της, ξέρει και γνωρίζει πολύ καλά τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί όταν συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία του οικογενειακού φαγητού ή μιας γλυκιάς δημιουργίας.

Το ίδιο σας προτείνουμε να κάνετε και εσείς. Γλυκά και φαγητά με τα παιδιά σας για να περάσουν ακόμη πιο ευχάριστα οι μέρες των γιορτών στο σπίτι.

Δείτε παρακάτω την κουζίνα της Ελένης Μενεγάκη όπου δημιουργούν νόστιμα φαγητά και γλυκά μαμά και κόρες.

*ανανέωση άρθρου 2020-12-12 08:00:16

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved