Οι «πολύτιμες» συμβουλές που θα κρατήσουν τα μικρόβια έξω από την πόρτα σου!

Καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην «καρδιά» του χειμώνα, τόσο πιο ανήσυχες γινόμαστε εμείς οι μανούλες και όχι άδικα.

Οι «πολύτιμες» συμβουλές που θα κρατήσουν τα μικρόβια έξω από την πόρτα σου!

Γιατί όσες από εμάς έχουν τη χαρά να μεγαλώνουν ένα, δύο ή και περισσότερα παιδιά, γνωρίζουν καλά πως η συγκεκριμένη εποχή, κρύβει πολλές «παγίδες» για την υγεία τους, αφού οι «αόρατοι» εισβολείς... καραδοκούν στην ατμόσφαιρα, απειλώντας να διαταράξουν τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού τους αλλά και την ομαλή οικογενειακή καθημερινότητα. Από την άλλη βέβαια, υπάρχει μία θετική πλευρά που δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

Το γεγονός πως οι εξόδοι μας έχουν περιοριστεί στις απολύτως αναγκαίες, με αποτέλεσμα τα μικρά μας να μην πηγαίνουν σχολείο, αυτόματα περιορίζει και τις πιθανότητες να προσβληθούν από κάποιον ιό ή κάποιο βακτήριο. Με άλλα λόγια, εφόσον περνάνε τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι, είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά για όλη την οικογένεια. Πώς θα το καταφέρουμε; Ακολουθώντας τις «πολύτιμες» συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει στην παρακάτω λίστα και κρατώντας τα μικρόβια έξω από την πόρτα μας!

Εξουδετερώνουμε τον «εχθρό» με μία κίνηση

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως για να τρυπώσει ένας παθογόνος μικροοργανισμός στο σπίτι, σημαίνει πως κάποιος από την οικογένειά του... άνοιξε την πόρτα και τον μετέφερε μαζί του. Στην προκειμένη, ο μόνος τρόπος για να είμαστε σίγουρες πως δεν θα συμμαχήσουμε άθελά μας με τον «εχθρό», είναι να τον εξουδετερώσουμε πριν περάσουμε την πόρτα. Ακριβώς για αυτό, είναι απαραίτητο να έχουμε πάντα στην τσάντα μας ή στην είσοδο του σπιτιού, ένα απολυμαντικό σπρέι Klinex Aerosol 1 for All χωρίς χλώριο, το οποίο με ένα μόνο ψέκασμα εξουδετερώνει το 99,9% των ιών και των βακτηρίων που βρίσκονται στις σόλες των παπουτσιών ή στην τσάντα μας, αλλά και σε κάθε σκληρή ή μαλακή επιφάνεια.




Τοποθετούμε ένα απολυμαντικό σπρέι στην είσοδο

Ένα ακόμη «κόλπο» για να κρατήσουμε μακριά του ιούς και τα βακτήρια από το σπίτι μας, είναι να τοποθετήσουμε στην είσοδο του σπιτιού ένα ειδικό απολυμαντικό σπρέι. Έτσι, θα υπενθυμίζουμε στα μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας, πως εάν θέλουν να διαβούν το κατώφλι, πρέπει κατά την είσοδό τους, να απολυμάνουν και τα αντικείμενα που έχουν ακουμπήσει, όπως τα κλειδιά, το πόμολο και την επιφάνεια της πόρτας. Μπορεί να μοιάζει κάπως υπερβολικό, όμως εάν αναλογιστείς πόσα αντικείμενα αγγίζουμε εντελώς μηχανικά κατά την είσοδό μας στο σπίτι, θα καταλάβεις πως το ένα απολυμαντικό σπρέι είναι μία απαραίτητη προσθήκη για ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον!

Ακολουθούμε πιστά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής

Παρότι περνάμε τις περισσότερες ώρες τις ημέρας στο σπίτι, αυτό δεν σημαίνει πως παραβλέπουμε τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως τα μικρά μας είναι ένας δικός μας «καθρέφτης» και όσο πιο συνεπείς παραμένουμε εμείς σε αυτούς τους κανόνες, τόσο πιο πιθανό είναι τα μικρά μας να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα. Και ακριβώς επειδή είναι δύσκολο να εξηγήσουμε στα παιδιά την αξία της προσωπικής υγιεινής, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τους τη μεταδώσουμε, πέρα από τις πράξεις μας. Πλένοντας σχολαστικά τα χέρια μας, χρησιμοποιώντας το εσωτερικό του αγκώνα για να καλύψουμε το φτάρνισμα ή τον βήχα μας, θα είμαστε σίγουροι πως όταν βρεθούν σε ένα άλλο περιβάλλον μακριά από το σπίτι, θα ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους.

klinex1

Σχολαστική καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους

Τα σημεία του σπιτιού στα οποία συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια, όπως είναι το μπάνιο, η κουζίνα και το σαλόνι, είναι και εκείνα που μπορούν να εξελιχθούν σε βάθος χρόνου σε εστίες μικροβίων, εάν δεν προσέξουμε. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να γίνουμε ακόμη πιο σχολαστικές με την καθαριότητα των συγκεκριμένων χώρων και να απολυμαίνουμε τα αντικείμενα και τις επιφάνειες που χρησιμοποιούνται από όλα τα μέλη της οικογένειας με ένα ειδικό απολυμαντικό σπρέι κατά των ιών και των βακτηρίων. Οι διακόπτες για τα φώτα, τα πόμολα, το τηλεχειριστήριο, οι λαβές των συρταριών ή του ψυγείου, το καπάκι της λεκάνης, είναι μόνο μερικά από τα σημεία που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και να τα απολυμάνουμε τακτικά με το Klinex Aerosol 1 for All , για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε μία ήρεμη καθημερινότητα.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως όσο πιο καθαρό είναι το σπίτι στο οποίο ζει μία οικογένεια, τόσο πιο ξέγνοιαστα και ήρεμα είναι τα μέλη που αυτή περιλαμβάνει. Και ο μόνος τρόπος για να παρέχεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα ένα απόλυτα ασφαλές «καταφύγιο», είναι να εμπιστευτείς την ασφάλειά σας στο καινοτόμο Klinex Aerosol 1 for All, το οποίο με μία μόνο κίνηση, λέει «αντίο» σε ιούς και βακτήρια!

Μάθε περισσότερα εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved