Πρωτότυπα και περίεργα ονόματα που έχουν δώσει διάσημοι στα παιδιά τους

Ποιοι διάσημοι Έλληνες γονείς διάλεξαν περίεργα ή πρωτότυπα ονόματα για τα παιδιά τους;

Πρωτότυπα και περίεργα ονόματα που έχουν δώσει διάσημοι στα παιδιά τους

Υπάρχουν αρκετοί διάσημοι γονείς που αποφάσισαν να τιμήσουν τους γονείς τους (Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Φωτεινή Αθερίδου), δίνοντάς τους τα ονόματά τους, όμως υπάρχουν και εκείνοι οι γονείς που αποφάσισαν να δώσουν περίεργα, πρωτότυπα και ιδιαίτερα ονόματα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Απλά και μόνο επειδή τους άρεσαν και σήμαιναν κάτι για τους ίδιους.

Όπως για παράδειγμα ο Σάββας Πούμπουρας. Ο γνωστός Έλληνας μπαμπάς και η σύζυγός του Αρετή, διάλεξαν ένα υπέροχο Ελληνικό όνομα, βγαλμένο από την αρχαιότητα για την κόρη τους, Κύνθια. Τι σημαίνει το όνομά της;

Προσωνυμία θεών κατά την αρχαιότητα. Προέρχεται ετυμολογικά από τον λόφο Κύνθο της Δήλου, όπου βρίσκονταν ναοί αφιερωμένοι σε αυτούς. Το όνομα χαρακτήριζε την Άρτεμη και την Αθηνά. Για την Αθηνά , υπάρχει επίσης μαρτυρία με αυτή την ονομασία σε επιγραφή πάνω σε ανάθημα που βρέθηκε στον ναό του Δήλιου Απόλλωνα στην Πάρο. ο όνομα αυτό υπάρχει και μέσα στους στίχους του «Άξιον Έστι» του Οδυσσέα Ελύτη «Τα στυφά στο σκοτάδι και όμως θαύμα τα γραμμένα στο φως και όμως μαυρίλα τα στραμμένα επάνω τους όπως οι φάροι τα ηλιόβόρα και τα σεληνοβάμονα. Η Ερση, η Μυρτώ, η Μαρίνα η Ελένη, η Ρωξάνη, η Φωτεινή η Αννα, η Αλεξάνδρα, η Κυνθια».

Ποιοι άλλοι όμως διάσημοι Έλληνες γονείς έχουν δώσει ιδιαίτερα ονόματα στα παιδιά τους;

Πάμε να τους δούμε αναλυτικά παρακάτω και να μάθουμε τι σημαίνουν τα ονόματά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved