Κορωνοϊός: Ανησυχία από τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων - «Καμπανάκι» για δύσκολο χειμώνα

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι παρά τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο και του νέου χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, η εξάπλωση του κορωνοϊού συνεχίζεται με ρυθμούς που δεν φανερώνουν αποκλιμάκωση. Για δύσκολο χειμώνα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Κορωνοϊός: Ανησυχία από τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων - «Καμπανάκι» για δύσκολο χειμώνα

Συγκεκριμένα, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος Ένωσης Γιατρών Αθηνών - Πειραιάς (ΕΙΝΑΠ), σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Μπαίνουμε στο χειμώνα με μεγάλες δυσκολίες που δεν ξέρω πώς θα ξεπεράσουμε. Από εδώ και πέρα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, δεν περιμέναμε πως τα κρούσματα θα αυξηθούν τις τελευταίες ημέρες, πιστεύαμε για μια ευθεία της καμπύλης, δυστυχώς δεν έγινε έτσι».

Επισήμανε πως παρόλο που πέρασαν τρεις εβομάδες από τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί, αυξήθηκαν οι νεκροί, τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις (25 θάνατοι σε τρεις μέρες), και αυτό δεν είναι καλός δείκτης, ενώ όλοι αυτοί οι παράμετροι φανερώνουν πως το επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύ δύσκολο.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved