Το φαγητό της Μαριάννας έχει ως βασικό συστατικό την αγάπη

Η ιδρύτρια του «Δείπνου Αγάπης» έχει μάθει να προσφέρει χωρίς να περιμένει ανταμοιβή.

Το φαγητό της Μαριάννας έχει ως βασικό συστατικό την αγάπη

Οι πιο τυχεροί από εμάς το ξέρουμε γιατί το έχουμε γευτεί. Το πιο νόστιμο φαγητό είναι πάντα αυτό που μαγειρεύεται και σερβίρεται με αγάπη. Ειδικά την αγάπη εκείνη που ξέρει να προσφέρει, χωρίς να περιμένει κάποια ανταμοιβή.

Η Μαριάννα Πέππα συνήθιζε από παλιά να περπατά στο κέντρο της Αθήνας. Ποτέ δεν μπορούσε, όμως, να προσπεράσει όσα έβλεπε γύρω της. Δεν ήταν στη φύση της να αγνοήσει την αγωνία, την απομόνωση και την εξαθλίωση που βιώνουν οι άστεγοι της Αθήνας. Γι’ αυτό αποφάσισε να αναλάβει δράση.



Το 2014 ίδρυσε το «Δείπνο Αγάπης», μία δραστήρια εθελοντική οργάνωση που διανέμει έτοιμο φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους συνανθρώπους μας. Από τότε, κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα, μόλις φεύγει από τη δουλειά της, αρχίζει τις ετοιμασίες μαζί με τους άλλους εθελοντές, ώστε το βράδυ να μη λείψει τίποτα από τους 250 αστέγους που το «Δείπνο Αγάπης» επισκέπτεται.

Έτσι, κάθε εβδομάδα, αψηφώντας κούραση και δυσκολίες, μόλις νυχτώσει, η Μαριάννα βγαίνει στους δρόμους της πρωτεύουσας για να προσφέρει ένα ζεστό πιάτο φαγητό σε ανθρώπους που το χρειάζονται.

panadol 3

Αυτή η αγάπη με την οποία φροντίζει τους συνανθρώπους της είναι που της δίνει τη δύναμη να ονειρεύεται πως κάποια στιγμή το «Δείπνο Αγάπης» θα «φωτίζει» με ανθρωπιά τους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας κάθε βράδυ.

Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να σερβίρει την αγάπη της, χωρίς να ψάχνει ανταμοιβή. Σίγουρα, θα υπάρξουν και δύσκολες μέρες, μέρες που οι σωματικοί πόνοι δεν θα της επιτρέπουν να είναι ο εαυτός της. Τότε, θα αναζητά μια δυνατή λύση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved