Κορονοϊός: Αυτό είναι το κακό σενάριο - Στα πόσα κρούσματα θα χτυπήσει συναγερμός

Τη διαβεβαίωση ότι όποιος χρειαστεί, θα βρει κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τον επόμενο μήνα, δίνει μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπεία Α. Κοτανίδου,

Κορονοϊός: Αυτό είναι το κακό σενάριο - Στα πόσα κρούσματα θα χτυπήσει συναγερμός

Η κυρία Κοτανίδου τόνισε πως «αυτή τη στιγμή προσπαθούμε μέσα από μια κινητοποίηση να δημιουργήσουμε παραπάνω κρεβάτια και εν ανάγκη να μετατρέψουμε και άλλες μονάδες σε μονάδες εντατικής θεραπείας για covid-19 ώστε όλοι όσοι χρειαστούν κρεβάτι να βρουν».

Η ίδια μιλώντας στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη χαρακτηρίζει την κατάσταση «διαχειρίσιμη προς το παρόν» επισημαίνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να μετατραπούν οι όχι πολυδύναμες ΜΕΘ - δηλαδή μια καρδιολογική μονάδα, μια νευρολογική κ.ά- σε πολυδύναμες μονάδες. «Για παράδειγμα, αν μια καρδιολογική μονάδα έχει αρκετά κρεβάτια κενά, μπορεί να νοσηλεύσει ασθενείς με covid-19 εφόσον τοποθετηθούν ειδικά διαχωριστικά και χωριστεί σε δυο μέρη. Το προσωπικό που θα εξυπηρετεί τους ασθενείς με covid-19 θα είναι διαφορετικό από το προσωπικό που θα εξυπηρετεί τους υπόλοιπους ασθενείς», τονίζει η κα Κοτανίδου καταλήγοντας ότι ο χρόνος που απαιτείται για αυτή τη μετατροπή δεν είναι μεγάλος καθώς αυτό μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση ενός τζαμιού ή ενός πλέξιγκλας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved