Πατάτα: Οι άγνωστες χρήσεις της στην καθημερινότητά σας

Τι μπορείτε να καθαρίσετε χρησιμοποιώντας απλά μια πατάτα.

Πατάτα: Οι άγνωστες χρήσεις της στην καθημερινότητά σας

Οι πατάτες δεν είναι μόνο νόστιμες και λαχταριστές, ειδικές οι τηγανιτές. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε εκτός από τη μαγειρική και στην καθημερινότητά μας, για να απομακρύνουμε τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπο ή για να ξαρμυρίσουμε το φαγητό.

Οι χρήσεις της είναι πολλές και αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Γυαλιστικό ασημικών

Βράζετε μερικές πατάτες σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα ασημικά στο νερό της πατάτας και αφήστε τα για μια ώρα. Αφαιρέστε τα ασημικά από το νερό και σκουπίστε τα με καθαρό πανί.

Καθαριστικό σκουριάς

Καθαρίστε τη σκουριά από τις οικιακές συσκευές σας χρησιμοποιώντας μια πατάτα. Τα οξέα της πατάτας μπορούν να βοηθήσουν στη διάλυση της σκουριάς. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα προσθέστε λίγο σαπούνι ή αλάτι και τρίψτε με την πατάτα την επιφάνεια που θέλετε.

Απομάκρυνση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια

Είχατε δύσκολη νύχτα; Τεμαχίστε σε λεπτές φέτες μια κρύα, ωμή πατάτα και απλώστε τις στα μάτια σας για 10-15 λεπτά.

Καθαριστικό γυαλιών

Είτε χρησιμοποιείτε γυαλιά σκι, γυαλιά μυωπίας ή γυαλιά κολύμβησης, οι πατάτες μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή λεκέδων που δυσκολεύουν την όραση. Τρίψτε το σαρκώδες άκρο μιας ωμής πατάτας πάνω από τους φακούς, σκουπίστε τους με ένα καθαρό πανί και τα γυαλιά σας θα παραμείνουν ...κρυστάλλινα.

Καθαριστικό παπουτσιών

Τρίψτε τα παπούτσια σας με μια ωμή πατάτα πριν εφαρμόσετε το βερνίκι. Η διαφορά θα είναι εμφανής.

Απομάκρυνση λεκέδων

Χρησιμοποιήστε πατάτα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα τεύτλα ή τα μούρα ή για να απομακρύνετε λεκέδες σε χαλί ή άλλα υφάσματα. Τρίψτε τους λεκέδες με την πατάτα και αν χρειάζεται, προσθέστε και λίγο αλάτι.

Πηγή: treehugger.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved