Μυρμήγκια στην κουζίνα; Εύκολοι τρόποι να απαλλαγείτε μια και καλή

Πώς θα τα απομακρύνετε όταν έχουν εισβάλλει στον πάγκο ή τα ντουλάπια της κουζίνας.

Μυρμήγκια στην κουζίνα; Εύκολοι τρόποι να απαλλαγείτε μια και καλή

Τα μυρμήγκια δεν είναι αηδιαστικά όπως οι κατσαρίδες, είναι όμως ενοχλητικά.

Ειδικά, όταν σχηματίζουν γραμμές πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή δίπλα στα ντουλάπια και έχεις την εντύπωση ότι θα εξαπλωθούν παντού!

Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη τους εποχή και τα συναντάμε πιο συχνά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε στο σπίτι μυρμήγκια όλες τις εποχές του χρόνου.Αν κι εσείς αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μυρμήγκια δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά με φυσικούς τρόπους.

Κιμωλία

Ένας εύκολος τρόπος να τα απομακρύνετε είναι η κιμωλία. Περιέχει ανθρακικό ασβέστιο και κρατούν τα μυρμήγκια μακριά. Τρίψτε κιμωλία στα σημεία εισόδου των μυρμηγκιών ή σχεδιάστε μια γραμμή κιμωλίας στην είσοδο. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί αυτή η γραμμή σταματά τα μυρμήγκια να μπουν μέσα, στην πράξη αποδεικνύεται αποτελεσματική.

Λεμόνι

Πιέστε ένα λεμόνι ή τοποθετήστε τις φλούδες λεμονιών σε μέρη από τα οποία μπαίνουν τα μυρμήγκια. Μπορείτε επίσης να πλύνετε το δάπεδο με νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού. Οτιδήποτε ξινό και πικρό μπορεί να κρατήσει μακριά τα μυρμήγκια σε αντίθεση με τη ζάχαρη που τα έλκει σαν μαγνήτης.

Πιπέρι

Τα μυρμήγκια λατρεύουν τη ζάχαρη, αλλά μισούν το πιπέρι. Πασπαλίστε με πιπέρι τον πάγκο της κουζίνας και αφήστε το για μερικές ώρες. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα διάλυμα πιπεριού και νερού και να το ψεκάσετε κοντά στις εισερχόμενες περιοχές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει την περιοχή πριν ψεκάσετε με το διάλυμα πιπεριού.

Αλάτι

Το επιτραπέζιο αλάτι είναι ένας από τους καλύτερους και φθηνότερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βράσετε νερό και να προσθέσετε μεγάλη ποσότητα αλατιού σε αυτό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα σημεία που υποψιάζεστε ότι μπαίνουν τα μυρμήγκια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved