«Εύχομαι να γίνω καντινιέρης» – Γιώργος, 17, λέμφωμα Hodgkin

«Εύχομαι να γίνω καντινιέρης» – Γιώργος, 17, λέμφωμα Hodgkin

Η αγνή ψυχή του Γιώργου μόνο ένα επιθυμούσε: να κάνει τους φίλους του ευτυχισμένους και να χαρούν με τη χαρά του.

«Εύχομαι να γίνω καντινιέρης» – Γιώργος, 17, λέμφωμα Hodgkin

Και έχει πολλούς φίλους ο Γιώργος, κάθε ηλικίας. Έτσι, σκέφτηκε ότι μια μεγάλη γιορτή θα τους ένωνε. Η γιορτή αυτή θα σηματοδοτούσε για εκείνον και την οικογένειά του μια νέα αρχή. Θα άφηναν πίσω τους κάθε κακή σκέψη και για λίγες ημέρες θα ήταν η μόνη τους έγνοια.

«Θέλω να γίνω καντινιέρης και να φτιάχνω hot dog και pop corn για τους φίλους και τους συγχωριανούς μου!» αναφώνησε ο Γιώργος και τα μάτια του έλαμπαν από χαρά. Οι νεράιδες του γραφείου προβληματίστηκαν με την ιδιαίτερη αυτή ευχή. Μα μια «εξωσχολική» νεράιδα είχε σκεφτεί τα πάντα και θα τους έκανε έκπληξη… «Χρυσούλα είμαι ο Βασίλης (Καλλίδης) και η Φαίη (Σκορδά) σκέφτηκε να κατεβάσουμε στην Κρήτη την καντίνα μου για την ευχή του Γιώργου. Θα έρθω να του μάθουμε μαζί πως να φτιάχνει το καλύτερο hot-dog!». «Γιοοοοοοούπι!!!», φώναζε η ψυχή της νεράιδας όταν το άκουσε και χάρηκε που υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν εθελοντικά τον πολύτιμο χρόνο τους για τα παιδιά του Κάνε-Μια-Ευχή! Ααααα και δεν σας είπα… λίγες ημέρες μετά οι εθελοντικές συμμετοχές αυξήθηκαν, όταν live στην τελευταία εκπομπή «ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ», ο Δημήτρης Ουγγαρέζος ενθουσιάστηκε τόσο με την ευχή του Γιώργου που αυθόρμητα φώναξε «θέλω κι εγώ να έρθω»!

Το ονειρεμένο σκηνικό για την ευχή του Γιώργου στήθηκε σε ένα όμορφο λιμάνι στη Νότια Κρήτη, γεμάτο από γεύσεις και μοναδικά συναισθήματα. Η συνάντηση ξεκίνησε με την παραδοσιακή Κρητική φιλοξενία. Ένα μεγάλο τραπέζι στήθηκε από το προηγούμενο βράδυ για να μας υποδεχτεί και να γνωριστούμε. Το χαμόγελο του γέμιζε ολάκερη την αίθουσα της ταβέρνας! «Τι μουσική θέλεις να παίζει αύριο Γιώργο μου;», τον ρωτήσαμε. «Ζεϊμπέκικο», είπε σταθερά. Και εκεί ξεκίνησε ο χορός, χορός μοναδικός με παιδική και αντρίκια ενέργεια την ίδια στιγμή να συνυπάρχουν, όπως και το αγόρι μας.

Ο Γιώργος δεν έκρυβε τη χαρά του και την ανυπομονησία του… Με το φωτεινό χαμόγελο του μόνιμα ζωγραφισμένο, ξενάγησε μετά το φαγητό τις νεράιδες στο αγαπημένο του λιμάνι, τις ενημέρωσε για ό,τι είχε φανταστεί για την επόμενη και δεν σταμάτησε να χαιρετά φίλους και γνωστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπλάνησης!

Την επόμενη ημέρα, η προετοιμασία ξεκίνησε από νωρίς, όταν οι νεράιδες καταπιάστηκαν με δουλειές παραδοσιακές ?: στο σημείο όπου θα γινόταν η εκπλήρωσή της ευχής, επιστρατεύθηκαν από σκούπες και φαράσια, μέχρι λάστιχα και πιεστικά νερού, και το μικρό λιμανάκι του χωριού έλαμψε κυριολεκτικά! Η βοήθεια της οικογένειας πολύτιμη… η μαμά, ο μπαμπάς και ο αδελφός του Γιώργου, με ζεστά χαμόγελα και ανοιχτές αγκαλιές, έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να είναι όλα όπως έπρεπε. Ο μπαμπάς του  δεν σταμάτησε λεπτό να ετοιμάζει τη γιορτή που όλοι τόσο περίμεναν! Οι καλύτεροί του φίλοι και συγχωριανοί ήταν εκεί να  βοηθήσουν σε ό,τι ήταν απαραίτητο.

Όταν κατέφθασε η καντίνα του ÜBERNESS, o Γιώργος έτρεξε να την υποδεχθεί. Μα η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν μόνο η καντίνα που τον έκανε να χαρεί… μα και ο οδηγός της! Ο αγαπημένος του Φώτης, ο εθελοντής του οργανισμού, είχε ήδη πάρει μια θέση στην καρδιά του από τον καιρό της εκμαίευσης της ευχής του. Σιγά-σιγά όλα έπαιρναν τη θέση τους: η καντίνα, η μηχανή του pop corn, το μαλλί της γριάς, τα παγωτά, τα αναψυκτικά και τα σουβλάκια που ζήτησε ο Γιώργος για να κεράσει τους φίλους του!

Δεν άργησαν να καταφθάσουν και οι δύο σωματοφύλακες του νεαρού καντινιέρη: ο σεφ Βασίλης Καλλίδης, που θα εκπαίδευε τον Γιώργο, και ο δημοσιογράφος ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, που από την πρώτη στιγμή «σήκωσε τα μανίκια» και στάθηκε δίπλα στο Γιώργο σε όλα τα πόστα.

2445 Make A WIsh GR 14

Τη στιγμή που ο Γιώργος μπήκε στην καντίνα και έφτιαξε το πρώτο hot dog όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. «Σε ποιον θα το δώσεις;» τον ρώτησαν οι σωματοφύλακες. «Στη μαμά μου…» απάντησε και αμέσως ξεπρόβαλαν δυο απλωμένα χέρια κι ένα γνώριμο πρόσωπο που έλαμπε από  περηφάνια και συγκίνηση. Στη συνέχεια ο σεφ με περίσσιο κέφι, ετοίμασε hot dog για όλους τους καλεσμένους, με τη βοήθεια των εθελοντών και φυσικά του ακούραστου Δημήτρη. Ακολούθησε το πέρασμα του Γιώργου - πάντα με τη συνοδεία του Δημήτρη - από όλα τα πόστα: κέρασαν μαλλί της γριάς, ποπ κορν, αναψυκτικά και παγωτά όλο τον κόσμο και φυσικά έψησαν λαχταριστά σουβλάκια!

Η μεγάλη γιορτή του Γιώργου δε θα μπορούσε φυσικά να ολοκληρωθεί, χωρίς την έκπληξη που του  επεφύλασσαν οι νεράιδες, γνωρίζοντας την αγάπη του για τα πυροτεχνήματα. Ο ουρανός φωτίστηκε από λάμψεις και χρώματα και ο Γιώργος με επιφωνήματα και χειροκροτήματα δεν μπορούσε να κρύψει την ευτυχία του!

«Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Όλη η οικογένεια, μαζί με το παιδί, πήρε δύναμη και ελπίδα από την εμπειρία της ευχής και ο Γιώργος μετά από τόση αγάπη που έλαβε, θα είναι σίγουρα πιο ήρεμος και χαρούμενος. Σας ευχαριστούμε για όλα!» ήταν τα λόγια της μαμάς, λίγο πριν ο Γιώργος παραλάβει το βραβείο του «Καλύτερου Καντινιέρη»!

2445 Make A WIsh GR 12

Η εκπλήρωση της ευχή του Γιώργου είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας. Η εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. ανέλαβε όλα τα έξοδα της συγκεκριμένης ευχής, που δεν ήταν και λίγα, ενώ ο Β. Καλλίδης, παραχώρησε την υπέροχη καντίνα του ÜBERNESS δωρεάν. Επιπλέον εταιρείες - επιχειρήσεις που υποστήριξαν την ευχή αυτή είναι οι Aegean, ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΓΡΙΜΟΠΕΡΑΣΜΑ, Olive Green Hotel, Triton Hotel, Ευρωπαϊκή Πίστη, Χαλκιαδάκης Νίκος (Φωτογράφος), Avis, Anek Lines, Apiri greek_eatery, 2M A.E.E.B.E., Candelli Logistics & Trading Company. Όλη η ομάδα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) αισθάνεται τεράστια ευγνωμοσύνη για όλες τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, μα και ακόμη περισσότερη για την προσωπική εθελοντική προσπάθεια του Φώτη, της Μαρίας, της Φωτεινής, της Δήμητρας και της Κατερίνας, όλοι εθελοντές του Οργανισμού, καθώς του Β. Καλλίδη και του Δ. Ουγγαρέζου, που σήκωσαν κυριολεκτικά τα μανίκια. Τέλος, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κατερίνα Στυλιανίδου, που μας συνόδευσε σε όλο το μακρινό αυτό ταξίδι και ήταν δίπλα μας άγρυπνος φρουρός!

35.40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Busquets Σακίδιο πλάτης μιας θέσης Reverse
35.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Busquets Σακίδιο πλάτης μιας θέσης 'Garden'
32.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Busquets Τσάντα Ταχυδρόμου 'Coquette'
5.49 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Polo Κασετίνα Wallet-9 Σχέδια (9-37-006)
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τικ στα παιδιά: Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Τικ στα παιδιά: Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Τι είναι τα νευρικά τικ;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Εβδομαδιαίο μενού για σχολικά γεύματα

Εβδομαδιαίο μενού για σχολικά γεύματα

Υγιεινά σνακ για να πάρει το παιδί στο σχολείο.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μελέτης Ηλίας: Έφτιαξε cookie pops με τα παιδιά του – Δείτε φώτο

Μελέτης Ηλίας: Έφτιαξε cookie pops με τα παιδιά του – Δείτε φώτο

Φόρεσε ποδιά και μαζί με την κόρη και τον γιο του έφτιαξαν…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Και όμως είναι καλό να καυγαδίζουν τα αδέρφια

Και όμως είναι καλό να καυγαδίζουν τα αδέρφια

Πόσοι γονείς ανησυχούν όταν τα παιδιά τους τσακώνονται και τρέχουν να τα…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved