Στέλιος Χανταμπάκης στο Mothersblog.gr: «Η ζωή μου ξεκίνησε όταν ήρθαν στον κόσμο τα παιδιά μου»

Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα, ο Στέλιος Χανταμπάκης μιλά στο Μothersblog.gr!

Μαργαρίτα Νικολάου
Στέλιος Χανταμπάκης στο Mothersblog.gr: «Η ζωή μου ξεκίνησε όταν ήρθαν στον κόσμο τα παιδιά μου»

Ο Στέλιος Χανταμπάκης είναι ένας ενεργός και δοτικός μπαμπάς. Αν κάποιος παρακολουθήσει έστω και για λίγες μέρες τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram θα παρατηρήσει ότι είναι «επάνω» από τα παιδιά του και βρίσκεται κοντά τους σε κάθε σπουδαία τους στιγμή.

Είναι ένας εμπλεκόμενος, αφοσιωμένος και υπεύθυνος πατέρας.

stelios-hantampakis-patrotita.jpg

Από το πλευρό του δεν λείπει και η σύζυγός του, Όλγα Πηλιάκη. Στήριγμα για εκείνον και το άλλο του μισό. Βλέπετε ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία των ζευγαριών που δεν έχουν βοήθεια στην ανατροφή των παιδιών τους από κανέναν. Και όταν λέμε από κανέναν, αναφερόμαστε σε γονείς και νταντάδες.

Για όλα τρέχουν οι δυο τους και πάντα ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Όταν η Όλγα δεν τρέχει, τρέχει ο Στέλιος, αυτό τους κάνει ξεχωριστούς και δοτικούς γονείς. Ρυθμίζουν την καθημερινότητά τους ανάλογα με το πρόγραμμα των παιδιών τους.

stelios-xantampakis-olga-piliaki.jpg

Με αφορμή τη γιορτή του Πατέρα, ζητήσαμε από τον Στέλιο Χανταμπάκη να μας μιλήσει για την πατρότητα, για τον ρόλο του μέσα στην οικογένεια και για τον ρόλο που έπαιξε ο δικός του πατέρας στη ζωή του.

Ήσουν έτοιμος να γίνεις πατέρας; Η δική σου σχέση με τον πατέρα σου σε επηρέασε και σε ποιο βαθμό;

Αρχικά να πω ότι ήθελα να κάνω οικογένεια. Στην απάντηση αν ήμουν έτοιμος από πριν, δεν ξέρω τι να πω γιατί όλα ήταν άγνωστα. Η μητέρα μου μας μιλούσε με θαυμασμό για τον μπαμπά, που ενώ ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με καριέρα και υποχρεώσεις, στα 21 του χρόνια μεγάλωναν ήδη τον αδερφό μου. Θυμάμαι να παίζουμε μαζί με τον μπαμπά σαν φίλοι στο σαλόνι... Σίγουρα αυτό με έκανε να μη σκεφτώ ούτε μια στιγμή ότι είμαι νέος στα 26 και πως δεν θα τα καταφέρω με τον ερχομό του γιου μου!

Ο ερχομός του γιου σου και αργότερα της κόρης σου σε έκανε να αναθεωρήσεις τα μέχρι τότε δεδομένα της ζωής σου;

Αυτό που ζω με την οικογένεια μου είναι κάτι μαγικό. Πολλές φορές μου θυμίζουν οι φίλοι μου, τι έχουμε ζήσει στο παρελθόν και ποια ήταν τα τότε δεδομένα μου αλλά πιστεύω πως η ζωή μου ξεκίνησε όμως, από τη στιγμή που ήρθε ο γιος μου και η κόρη μου!

stelioshantampakis_20.jpg

Παρακολουθώντας κανείς τις αναρτήσεις σου στα social media διαπιστώνει αμέσως ότι είσαι ένας ενεργός μπαμπάς, που τρέχει για τα παιδιά του, που είναι αφοσιωμένος και που είναι προτεραιότητά του. Πιστεύεις ότι κάθε μπαμπάς μπορεί να το κάνει αυτό αν πραγματικά θέλει ή απαιτούνται κάποιες θυσίες;

Πιστεύω πως σε ο,τι κάνουμε χρειάζεται κόπος και θυσίες. Σε άλλα πράγματα μπορώ να ακούσω κάποιον να λέει ότι ίσως έχασε το χρόνο του στην οικογένεια όμως, όχι. Δεν θα πω πως είμαι «τέλειος μπαμπάς» όμως ο,τι κάνω για τα παιδιά μου το κάνω με χαρά και με γεμίζει. Όσοι μεγαλώνουν παιδιά μπορούν να το κάνουν και είμαι σίγουρος πως στο τέλος θα ειναι και το μεγαλύτερο επίτευγμα μας (των μπαμπάδων) σε αυτόν το κόσμο!

Η συμμετοχή σου στο Survivor αλλά και στα άλλα παιχνίδια επιβίωσης που συμμετείχες τα προηγούμενα χρόνια, σε «ανάγκασε» να μείνεις μακριά από την οικογένειά σου για αρκετό διάστημα. Πώς το διαχειρίστηκες εσύ και πώς τα παιδιά;

Πολλές φορές πρέπει να πάρουμε κάποιες σημαντικές αποφασίσεις στην οικογένεια. Ο γιος μου ειναι 10 και η κόρη μου 7. Μεγαλώνουμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί τα παιδιά εγώ και η μαμά τους. Έχω λείψει από το σπίτι μόνο τις φορες που έπρεπε να δουλέψω. Ήταν δουλειά για το σπίτι μας, όχι διασκέδαση, ούτε ταξίδι αναψυχής. Όλους αυτούς τους μήνες δεν είχα μιλήσει ούτε 1 λεπτό με τα παιδιά και αυτό με σκότωνε, όμως είχα και έχω εμπιστοσύνη στη μαμά τους, όποτε αυτή η σκέψη και μόνο με ηρεμούσε. Τα παιδιά μου είπαν ότι τους έλειπα πολύ αλλά ταυτόχρονα ήξεραν πως ο μπαμπάς αγωνίζεται για όλους μας. Ο χρόνος θα δείξει το αληθινό αποτέλεσμα!

manolis-xantampakis.jpg

Ο Μανώλης λατρεύει το ποδόσφαιρο το ίδιο όμως και η Μαλένα. Πώς ένιωσες όταν την είδες πρώτη φορά στο γήπεδο και πώς αντέδρασε ο αδερφός της;

Είναι χαρά μου να βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με τις δικές τους επιλογές. Είμαι δίπλα τους όταν μου το ζητάνε. Δεν αποφασίζουμε εμείς για αυτό που τους ευχαριστεί. Η μαμά τους ήταν από τις καλύτερες στον κόσμο στη ρυθμική γυμναστική. Το σπίτι μας έχει μετάλλιά της, όπου θα μπορούσαν να εμπνεύσουν τη Μαλενα, όμως το ποδόσφαιρο όπως φαίνεται της έχει κλέψει τη καρδιά και αυτό μας κάνει το ίδιο χαρούμενους.

Αν έπρεπε να περιγράψεις τι σημαίνει η λέξη πατρότητα για εσένα, τι θα έγραφες;

Τα παιδιά είναι άγγελοι που μας επιτρέπει ο θεός να μεγαλώνουμε και εμείς δίπλα τους. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο στη ζωή μου από τη διαδρομή αυτή που έχω τα τελευταία 10 χρόνια δίπλα στα παιδιά μου. Ο πραγματικός στόχος της ζωής μου είναι να πετύχω σε αυτό και είμαι σίγουρος πως θα φύγω γεμάτος.

Δείτε το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για την Γιορτή του Πατέρα, εδώ

giorti-tou-patera.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved