Ξέχασαν αθώο φοιτητή σε κελί για 4 ημέρες

Το ποσό των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει ένας φοιτητής από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ ως αποζημίωση γιατί τον ξέχασαν σε κελί.

Ξέχασαν αθώο φοιτητή σε κελί για 4 ημέρες

Ο David Chong συνελήφθη τον Απρίλιο του 2012 μαζί με άλλα οχτώ άτομα ενώ βρισκόταν στο σπίτι ενός φίλου του, από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, όταν εισέβαλλαν στο σπίτι και βρήκαν 18.000 χάπια έκστασις, ναρκωτικά και όπλα.

Αν και είχε επιβεβαιωθεί ήδη πως δεν έχει καμία σχέση με όλο το θέμα, τον κλείδωσαν σε ένα κελί για διαδικαστικούς λόγους μέχρι να έρθουν οι αρμόδιοι και να τον αφήσουν ελεύθερο. Του είπαν «Θα έρθουμε σε ένα λεπτό να σε πάρουμε». Παρόλα αυτά οι αρμόδιοι της Δίωξης Ναρκωτικών δεν εμφανίστηκαν για τέσσερις ημέρες και έτσι απλά ξέχασαν τον φοιτητή στο κελί.

Το κελί του δεν είχε παράθυρα, νερό ή φαγητό. Αναγκάστηκε να πιεί τα ούρα του όπως λέει ο ίδιος ενώ έσπασε τα γυαλιά που φορούσε για να γράψει με το αίμα του ένα μήνυμα για τη μαμά του που έλεγε «Συγγνώμη μαμά» αλλά κατάφερε να γράψει μόνο «Σ». Την τρίτη μέρα άρχισε να έχει παραισθήσεις.

Έκανε άπειρες προσπάθειες για να τραβήξει την προσοχή των φρουρών αλλά δε τα κατάφερε. Φώναζε, κλωτσούσε τη πόρτα, κρεμασε τα κορδόνια του έξω από το κελί για να τον προσέξουν, μέχρι που προσπάθησε να ανάψει σπίθες, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Μετά από τέσσερις ημέρες οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών τον βρήκαν σε απελπιστική κατάσταση, αφυδατωμένο, αδύνατο κατά εφτά κιλά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε για 5 μέρες λόγω αφυδάτωσης και νεφρικής ανεπάρκειας.

Έπειτα από την ταλαιπωρία που υπέστη λόγω ... «ατυχήματος της Υπηρεσίας», θα λάβει το ποσό των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ για ελάχιστη αποζημίωση εξαιτίας του όλου συμβάντος. Ο δικηγόρος του ανέφερε πως η νέα πολιτική για τους κρατούμενους από δω και στο εξής θα είναι η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στα κελιά και καθημερινός έλεγχος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved