Τα μικρά, καθημερινά, πράγματα που έχουν τελικά σημασία στη ζωή μας

Όπως για κάθε μανούλα, έτσι και για μένα, η κόρη μου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι πριν κάνω οτιδήποτε και καθορίζει τις κινήσεις μου. Είναι ο λόγος που χαμογελάω καθημερινά, ακόμη και με τις πιο μικρές αφορμές, τις πιο φαινομενικά «ασήμαντες» στιγμές. Είναι ο ορισμός της ευτυχίας!

Ξέρεις καλύτερα, άλλωστε, πως οτιδήποτε και αν κάνει το αγγελούδι σου, στα μάτια σου μοιάζει το μεγαλύτερο επίτευγμα που σε γεμίζει περηφάνεια! Οι στιγμές και ο χρόνος σας μαζί έχουν ανεκτίμητη αξία. Ένα χαμόγελο της πριγκίπισσάς μου αρκεί για να ξεχάσω την κούραση, τις δουλειές και τις υποχρεώσεις που δεν τελειώνουν ποτέ. Με κάνει να αισθάνομαι λίγο πιο ξέγνοιαστη και να γίνομαι και εγώ παιδί που μαζί τηςανακαλύπτει τον κόσμο από την αρχή και βλέπει νέες πτυχές του που δεν είχε παρατηρήσει ποτέ μέχρι σήμερα... Μετατρέπει κάθε εμπειρία μας σε περιπέτεια και γιορτή!

Κάπως έτσι, οι μέρες μου έχουν αποκτήσει άλλο νόημα. Μπορεί να μην μοιάζουμε με τις οικογένειες που βλέπουμε στην τηλεόραση, που όλοι απολαμβάνουν χαλαροί και ήρεμοι το πρωινό τους...Στο δικό μας σπίτι τα πρωινά επικρατεί ένας... χαμός και όλοι «τρέχουμε» για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην ώρα μας στο σχολείο και το γραφείο!

Δεν υπάρχει όμως τίποτα καλύτερο από τη στιγμή που μετά από λίγες ώρες είμαστε και πάλι μαζί! Από τη στιγμή που το παιδί σου τρέχει χαρούμενο στην αγκαλιά σου και επιστρέφετε στο σπίτι για να μοιραστείτε όλοι μαζί το γεύμα που έχεις ετοιμάσει με πολλή φροντίδα και αγάπη! Και ξαφνικά το γεύμα αυτό γίνεται κάτι πολύ περισσότερο, γιατί βρίσκεσαι γύρω από το μεγάλο τραπέζι με τα πιο κοντινά σου πρόσωπα που σε κάνουν να ξεχνάς οτιδήποτε σε απασχολεί! Κάπως έτσι, ένα καθημερινό γεγονός γίνεται η καλύτερη στιγμή της ημέρας σου και μετατρέπεται σε μια ιεροτελεστία που για σένα σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα.

Αυτή την εικόνα έδωσε τόσο εύστοχα το βίντεο της Generali που είδα πρόσφατα! Γιατί πραγματικά κάποια πράγματα στη ζωή του καθενός είναι πραγματικά πολύ πιο σημαντικά και μεγαλειώδη από αυτό που φαίνονται. Δείτε το και θα καταλάβετε τι εννοώ!

{iframe}http://www.youtube.com/embed/MbDcG4kpw3c?rel=0"{/iframe}

Σήμερα περισσότερο από ποτέ όλα αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία! Το γενικότερο κλίμα αστάθειας και ανασφάλειας που κυριαρχεί μας γεμίζει με άγχος και αναζητούμε διαρκώς ένα ασφαλές καταφύγιο... Νιώθουμε ευτυχία και μόνο που οι αγαπημένοι μας είναι καλά, είναι δίπλα μας και μπορούμε να συζητήσουμε στη θαλπωρή και τη ζεστασιά του σπιτιού μας. Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε ότι η οικογένειά μας, παραμένει το στήριγμά μας και να απολαμβάνουμε κάθε λεπτό που περνάμε μαζί της.

Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, να αφιερώνουμε όσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο μπορούμε με την οικογένειά μας και να φροντίζουμε για την ασφάλειά της. Ένα γεύμα, μία βόλτα στη φύση, μία ταινία στο σινεμά και πολλές ακόμη καθημερινές στιγμέςαποκτούν άλλη αξία όταν τις περνάμε με τα παιδάκια μας! Ας δώσουμε λοιπόν σημασία σε ό,τι αξίζει πραγματικά στη ζωή μας, σε εκείνα που είναι πολύ πιο σημαντικά από όσο φαίνονται, στις στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα...

Τα μικρά, καθημερινά, πράγματα που έχουν τελικά σημασία στη ζωή μας
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved