Ποιος θα τιμωρηθεί τελικά για την αυτοχειρία του Βαγγέλη;

Μέρες τώρα προσπαθώ να βρω λόγια να γράψω κάτι. Αλλά τι; Ότι λυπάμαι; Ότι έκλαψα την πρώτη στιγμή που είδα την έκτακτη είδηση το πρωί της Κυριακής; Ότι δακρύζω κάθε φορά που ακούω οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Βαγγέλη στην τηλεόραση; Ή ότι τελικά δεν θα τιμωρηθεί κανείς για όλο αυτό.

Ποιος θα τιμωρηθεί τελικά για την αυτοχειρία του Βαγγέλη;

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Θα μπορούσε να ήταν ο γιος μου, ο δικός σου ο γιος, ο γιος που διστάζει να μεταφέρει τα προβλήματά του για να μη σε στεναχωρήσει και για να μη φανέι «το καρφί» του σχολείου. Και όμως οι άνθρωποι που τον ήξεραν καλά, λένε πώς αποκλείεται ο Βαγγέλης να έπαιρνε ένα μαχαίρι μόνος του και να αυτοκτονούσε. Και τους πιστεύω. Το μαχαίρι το κρατούσαν εκείνοι οι τσάμπα μάγκες που αν ήταν έστω και λίγο «Λεβέντες» θα έβγαιναν μπροστά και θα έλεγαν ότι αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του εγκλήματος. Γιατί περί εγκλήματος πρόκειται.

Αν ήταν «Λεβέντες» θα εμφανιζόντουσαν και θα έλεγαν το τι έκαναν στον Βαγγέλη, αλλά δυστυχώς ντρέπονται. Ντρέπονται για τον εαυτό τους και ντρέπονται για αυτό που είναι. Αλήθεια, οι γονείς τους γνωρίζουν τι έκαναν στη Γαλακτοκομική σχολή; Αυτά είναι τα αγόρια τους; Αυτοί είναι οι λεβέντες άνδρες που μεγάλωσαν στην Κρήτη; Με τέτοιες αξίες τους μεγάλωσαν; Να κρύβονται; Να χτυπάνε τους αδύναμους; Λεβεντιά δεν είναι να χτυπάς, να κοροϊδεύεις και να γελάς. Λεβεντιά είναι να αγαπάς και να είσαι άνθρωπος.

Εάν το παιδί μου ήταν ένας από τους θύτες, πρώτα θα τον καταχέριζα και αφού θα γλίτωνε από τα χέρια μου θα τον παρέδιδα στα χέρια της αστυνομίας. Γιατί είμαι μάνα που σέβεται όλες τις μάνες του κόσμου.Αλλά καλά τα λόγια. Καλά τα άρθρα που όλοι οι δημοσιογράφοι τρέχουμε να γράψουμε για να τιμήσουμε αυτό το αγόρι που άδικα έφυγε από τη ζωή. Στην πράξη όμως, τι γίνεται;

Τι γίνεται με το κενό που υπάρχει στο νόμο μας περί bullying; Μήπως θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί νόμος που θα μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη ακόμη και στους ηθικούς αυτουργούς; Ακόμη και σε αυτούς που με τις πράξεις τους οδηγούν έναν νέο στην αυτοχειρία; Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στις επόμενες μέρες για να οδηγηθούν όλοι οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη; Όλοι οι συνεργοί; Όλοι εκείνοι οι τζάμπα μάγκες που έδεναν με λουριά και ιμάντες τον Βαγγέλη για να γελάσουν; Όλοι εκείνοι που τον κλείδωναν σε μια ντουλάπα για να περάσουν την ώρα τους; Αν αυτό δεν είναι έγκλημα, τότε τι είναι;

Πρέπει να αντιδράσει όλη η κοινωνία απέναντι σε αυτό το έγκλημα. Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι εμείς και να μπούμε στη θέση αυτών των γονιών, γιατί θα μπορούσε να είναι το ΔΙΚΟ ΜΑΣ παιδί. Να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Να πιέσουμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στο έγκλημα να ομολογήσουν και να τιμωρηθούν. Γιατί μόνο αν ομολογήσουν ότι οδήγησαν με τις πράξεις τους στην αυτοχειρία τον 20χρονο Βαγγέλη, θα τιμωρηθούν. Κανείς όμως δεν πρόκειται να το κάνει. Αυτό λένε οι περισσότεροι, «τουλάχιστον θα ζουν με τις τύψεις τους».

Δεν μου φτάνει αυτό το «να ζήσουν με τις τύψεις τους» που ακούω από πολλούς. Για αυτό το έγκλημα πρέπει να πληρώσουν όλοι όσοι φταίνε και όλοι όσοι το συγκαλύπτουν. Δεν υπάρχει έγκλημα χωρίς τιμωρία. Αυτό που ζητώ είναι να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους και οι φωτογραφίες τους. Πέρα από από την ποινική δίωξη υπάρχει ο κοινωνικός στιγματισμός και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Από αυτόν δεν πρέπει να γλιτώσουν. Πρέπει όλος ο κόσμος να μάθει τα ονόματά τους, να γνωρίζει τις φάτσες τους για να μην τολμούν να βγουν από το σπίτι τους.

Αυτοί οι «νταήδες» οδήγησαν ένα νέο παιδί στο θάνατο και δεν πρέπει να περάσει έτσι αυτό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved