Σχεδόν 400 παιδόφιλους ιερείς έχει «ξηλώσει» ο Πάπας Βενέδικτος

Τα τελευταία δυο χρόνια της ηγεσίας του, ο Πάπας Βενέδικτος έχει απομακρύνει σχεδόν 400 ιερείς που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις παιδοφιλίας.

Σχεδόν 400 παιδόφιλους ιερείς έχει «ξηλώσει» ο Πάπας Βενέδικτος

Το Associated Press επικαλείται ένα έγγραφο της Καθολικής Εκκλησίας, το οποίο είναι και ένα από τα βασικά στοιχεία που θα παρουσιάσει η Αγία Έδρα ενώπιων του ΟΗΕ που εξετάζει την στάση του Βατικανού σε σχέση με τα σκάνδαλα που ξέσπασαν σχετικά με τους παιδόφιλους ιερείς.

Οι αποφάσεις για τους ιερείς, αφορούν τα έτη 2011 και 2012, όταν, σύμφωνα με το έγγραφο 260, απομακρύνθηκαν 24 ιερείς, ενώ για την περίοδο 2008-2009 , αποκόπηκαν άλλοι 171.

Ο συνολικός αριθμός των ιερέων φτάνει τους 384 σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη διετία

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, κλήθηκε να καταθέσει έπειτα από σειρά κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς που έγιναν γνωστά τα τελευταία χρόνια.

Η αντιπρόεδρος της 18μελούς επιτροπής του ΟΗΕ Σάρα Ντε Χεσούς Οβιέδο Φιέρο έχει ζητήσει από το Βατικανό να προσκομίσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις υποθέσεις κακοποίησης παιδιών και να ενημερώσει την επιτροπή για τους χειρισμούς του στην υπόθεση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved