Πώς να προστατέψουμε το δέρμα μας από το κρύο

Το πρωί ήλιος με δόντια και το βράδυ βροχές και πτώση θερμοκρασίας. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον καιρό αυτής της εποχής.

Πώς να προστατέψουμε το δέρμα μας από το κρύο

Έτσι λοιπόν τα σημάδια του ο καιρός τα αφήνει και πάνω στο δέρμα μας. Ειδικά αν αυτό είναι ευαίσθητο, τότε μπορεί να προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες.

Οι δερματολόγοι μας έδωσαν τις παρακάτω συμβουλές, έτσι ώστε να το προστατέψετε από το κρύο.

• Πρέπει να επιλέξετε μία ενυδατική κρέμα, που να είναι παχύρευστη και να είναι η κατάλληλη για τέτοια εποχή. Υπάρχουν στο εμπόριο αλλά και στα φαρμακεία, κρέμες που προσφέρουν μεγάλη ενυδάτωση και χρησιμοποιούνται τους χειμερινούς μήνες, για τον σκοπό αυτό. Προτού την επιλέξετε βέβαια, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.
• Δεν θα πρέπει να κάνετε σολάριουμ. Το δέρμα σας γίνεται πιο ξηρό και σε συνδυασμό με το κρύο, μπορεί να γίνει χειρότερο.
• Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ. Τα οινοπνευματούχα ποτά μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση.
• Η χρήση του λέιζερ αλλά και τα χημικά πίλιγκ μπορούν να βοηθήσουν στον αποχρωματισμό του δέρματος, και είναι ιδανικά να γίνονται τους χειμερινούς μήνες. Προτού πάρετε μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας.
• Το αντηλιακό θα πρέπει να το χρησιμοποιείται και το χειμώνα, για έξτρα ενυδάτωση.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε το δέρμα σας σε καλή κατάσταση όταν ο εχθρός, στην συγκεκριμένη περίπτωση, το κρύο, παραμονεύει. Εσείς με τη βοήθεια του δερματολόγου σας θα βρείτε την κατάλληλη κρέμα που θα σας θωρακίσει για όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved