Πέθανε η 20χρονη γυναίκα που είχε σώμα νηπίου

H Μπρούκ Γκρίνμπεργκ έχασε την μάχη με τη ζωή μετά από 20 χρόνια λόγω σπάνιας γενετικής μετάλλαξης που δεν την άφηνε να αναπτυχθεί σωματικά.

Πέθανε η 20χρονη γυναίκα που είχε σώμα νηπίου

Η κοπέλα έζησε μια ολόκληρη ζωή στο σώμα 5χρονης. Οι γιατροί την είχαν υπό παρακολούθηση κάθε μέρα.

Η Μπρουκ γεννήθηκε ως πρόωρο μωρό. Όμως οι γονείς της αρχικά δεν ανησύχησαν για την ανάπτυξή της παρά μόνο όταν γεννήθηκαν και οι αδελφές της και πρόσεξαν την διαφορά ανάπτυξης μεταξύ τους.

Έτσι ξεκίνησαν οι εξετάσεις DNA αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο DNA των γονιών της δεν κατάφεραν να βρουν καμία γενετική ανωμαλία που να επηρέασε την Μπρουκ. Επιπλέον οι αδελφές της γεννήθηκαν φυσιολογικά και είχαν φυσιολογική ανάπτυξη.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα όσο αφορά την κατάστασή της και οι επιστήμονες προς το παρόν ονομάζουν το σύνδρομο αυτό "σύνδρομο Χ".

Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν πως η αργή ανάπτυξη ξεκίνησε από τότε που βρισκόταν στη μήτρα. Υπήρχαν μήνες που αναπτυσσόταν μέσα στη μήτρα αλλά και μήνες που δεν αναπτυσσόταν. Αυτό πιθανώς συνεχίστηκε και μετά την γέννησή της μέχρι που η σωματική της ανάπτυξη σταμάτησε στα πέντε της.

Η περίεργη κατάστασή της γεννά ακόμα περισσότερα ερωτηματικά όπως το πώς τελικά γερνάει ο άνθρωπος και αν είναι δυνατόν να διακοπεί η φυσιολογική ανάπτυξη με κάποιο τρόπο.

Η Μπρουκ άνοιξε έναν νέο δρόμο για την επιστήμη...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved