Τώρα μπορείτε να φυτέψετε και τα... μολύβια σας! Είναι για καλό σκοπό! (φωτογραφίες)

Η επανάσταση στην οικολογία, ήρθε και στα μολύβια των παιδιών σας.

Τώρα μπορείτε να φυτέψετε και τα... μολύβια σας! Είναι για καλό σκοπό! (φωτογραφίες)

Ένα πρωτότυπο μολύβι, δημιούργησαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ στην Αμερική που όταν κονταίνει, φυτεύεται σαν σπόρος.

Το οικολογικό μολύβι, ονομάζεται Sprout και είναι φτιαγμένο από κέδρο. Χρησιμοποιεί γραφίτη και πυλό αντί για μόλυβδο όπως γίνεται στα απλά μολύβια. Στην άκρη του υπάρχει μια κάψουλα με σπόρους.

Πώς λειτουργεί; Το μολύβι έχει επάνω του μια γραμμή προς το τέλος του. Χρησιμοποιείται κανονικά σαν μολύβι και μόλις φτάσετε σε αυτή τη γραμμή, το βάζετε σε μια γλάστρα και το φυτεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες φύτευσης που εμπεριέχονται μέσα στο κουτί των μολυβιών. Η κάθε κάψουλα έχει τρεις σπόρους ίδιου φυτού, για να υπάρχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας. Η κάψουλα διαλύεται με το νερό και οι σπόροι απελευθερώνονται στο χώμα με το πότισμα του μολυβιού. Εντός εφτά ημερών, θα δείτε το φυτό σας να βλασταίνει.

Αν ο κάτοχος του μολυβιού το βάλει στο στόμα του, ή αν το μολύβι βραχεί κατά λάθος, η κάψουλα διαλύεται.

Τα μολύβια Sprout είναι 100% βιώσιμα και φτιάχνονται αποκλειστικά από φυσικά υλικά.

Μπορείτε να φυτεύσετε διάφορα λαχανικά και βότανα. Μέχρι τώρα υπάρχουν 20 ποικιλίες σπόρων προς φύτευση. Μπορείτε να καλλιεργήσετε μεταξύ άλλων: τομάτα, μέντα, πιπεριά, βασιλικό, δενδρολίβανου και άλλα.

Το προϊόν σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο ντεμπούτο τους στην αγορά της Δανίας (η πρώτη χώρα που τα χρησιμοποιεί στην Ευρώπη), σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα πούλησε πάνω από 100.000 σετ μολυβιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved