My cakes - My hobby: Φτιάχνουμε σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Οι Άγιες μέρες του Πάσχα όλο και πλησιάζουν και εμείς ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά. Από τη μία να κανονίζουμε που θα περάσουμε αυτές τις μέρες και από την άλλη τρέχουμε για ψώνια για τα παιδιά μας και τα βαφτιστήρια μας.

My cakes - My hobby: Φτιάχνουμε σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Τώρα που θα βγείτε για να πάρετε λαμπάδα και σοκολατένιο αυγό για το βαφτιστήρι σας σας συμβουλεύω να μην αγοράσετε ένα πολύ ακριβό σοκολατένιο αυγό γιατί θα σας δείξω σήμερα έναν τρόπο που μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα απλό σοκολατένιο αυγό σε υπερπαραγωγή!

Και το σπουδαιότερο; Θα το έχετε κάνει εσείς ξεχωριστό με τα χεράκια σας, εύκολα και πολύ απλά.

Αυτά που θα χρειαστούμε είναι ένα σοκολατένιο αυγό, αυγόγλασο που θα το έχετε χρωματίσει με χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας και διάφανη μεμβράνη περιτυλίγματος (για να τυλίξουμε το αυγουλάκι μας).

Τοποθετήστε το χρωματισμένο αυγόγλασο (προτιμήστε να είναι λίγο σφιχτό ώστε να μη μας τρέξει) σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με ότι μύτη προτιμάτε εσείς και ξεκινήστε να το διακοσμείτε. Φτιάξτε λουλούδια, κοτοπουλάκια, κουνελάκια και ότι άλλο εσείς επιθυμείτε, γράψτε μηνύματα και ευχές!

Βάλτε τα μικρά σας στη κουζίνα και αφήστε τα μόνα τους να διακοσμήσουν τα σοκολατένια αυγά τους ή τα αυγουλάκια που θέλουν να χαρίσουν στους φίλους τους η στο παππού και στη γιαγιά τους, θα είναι ένα πολύ τρυφερό δώρο.

Αφήστε το αυγόγλασο να στεγνώσει καλά πρωτού το τυλίξετε με τη διάφανη μεμβράνη. Δέστε το με μία κατακκόκινη κορδέλα και είναι έτοιμο να το δωρίσετε σε κάποιον πολύ ξεχωριστό!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved