My cakes - My hobby: Φτιάχνουμε τούρτα- ανθοδέσμη

Καλημέρα mothersbloggers! Σήμερα έχουμε ένα θεματάκι 2 σε 1. Μια τούρτα- ανθοδέσμη που θα φτιάξουμε με πολύ αγάπη και θα την δωρίσουμε σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο που γιορτάζει ή έχει γενέθλια ή απλά για να συγχαρούμε για ένα ευχάριστο γεγονός!

My cakes - My hobby: Φτιάχνουμε τούρτα- ανθοδέσμη

Δεν υπάρχει πιο γλυκό δώρο από αυτό δε νομίζετε? Για να φτιάξουμε τη τούρτα στο σχήμα που βλέπετε στη φωτογραφία δεν έχετε παρά να ψήσετε το παντεσπάνι σας σε ένα τετράγωνο ταψάκι.

mpouketo01

Αφού κρυώσει καλά μπορείτε να το κόψετε σε ένα τριγωνικό σχήμα και με τις άκρες που περισσεύουν να προσθέσουμε άλλη ένα τριγωνικό κομμάτι για την άκρη του μπουκέτου μας.

Αφού κόψετε τα παντεσπάνια σε στρώσεις και βάλετε τη κρέμα της επιλογής σας καλύψτε τη τούρτα σας με βουτυρόκρεμα ή γκανάζ ή με λίγη μερέντα.

Βάλτε τη τούρτα στο ψυγείο και πάμε να φτιάξουμε τα λουλουδάκια μας. Χρησιμοποιήστε ότι κουπάτ από λουλούδια έχετε και προτιμάτε. Χρωματίστε τη ζαχαρόπαστα με διάφορα χρώματα και φέρτε την άνοιξη στη κουζίνα σας φτιάχνοντας όλων των ειδών τα λουλούδια. Εγώ προτίμησα τα αγαπημένα μου τριαντάφυλλα.

mpouketo02

Για να κάνετε τα πέταλα των λουλουδιών σας πιο ρεαλιστικά χρησιμοποιήστε το εργαλείο ζαχαροπλαστικής με τη στρογγυλή μύτη για να λειάνετε τις άκρες των πετάλων των λουλουδιών σας.

mpouketo04

Αυτά μετά από λίγο θα πάρουν μια κυματιστή και αέρινη όψη. Αφήστε τα λουλουδάκια σας να στεγνώσουν σε μία άκρη και πάμε να βάλουμε ένα περιτύλιγμα από ζαχαρόπαστα στο μπουκέτο μας. Ανοίξτε ένα λεπτό φύλλο από ζαχαρόπαστα με το πλάστη σας και αφού χαϊδέψετε απαλά την τούρτα με βρεγμένα χέρια τώρα μπορείτε να κολλήσετε τη ζαχαρόπαστα πάνω της.

Φτιάξτε όσες περισσότερες τσακίσεις μπορείτε για να δώσετε την όψη του χάρτινου περιτυλίγματος στο μπουκέτο μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια από αλουμινόχαρτο ή χαρτί κουζίνας για βοήθεια (σιγουρευτείτε ότι δεν θα κολλήσει πουθενά και μετά δεν μπορείτε να το ξεκολλήσετε) για να δώσετε ένα κυματιστό εφέ στο περιτύλιγμα.

mpouketo07

Μετά από 30 λεπτά στο ψυγείο το περιτύλιγμα θα έχει σταθεροποιηθεί και μπορείτε να αφαιρέσετε τα «βοηθήματα» σας. Τελευταίο βήμα είναι να γεμίσουμε το μπουκέτο μας με τα λουλούδια μας! Δυνατή κόλλα σε αυτή τη περίπτωση είναι το αυγόγλασο. Βάλτε λίγο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και ομορφύνετε το μπουκέτο.

Γεμίστε τα κενά με πράσινα φυλλαράκια και δέστε το μπουκέτο σας με έναν εντυπωσιακό φιόγκο!

mpouketo09

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes- My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved