My cakes- My hobby: Φτιάχνουμε ζαχαρωτό φιόγκο για να διακοσμήσουμε τα γλυκά μας!

Κορίτσια του mother's blog καλή σας μέρα!

My cakes- My hobby: Φτιάχνουμε ζαχαρωτό φιόγκο για να διακοσμήσουμε τα γλυκά μας!

Μιας και την προηγούμενη φορά μάθαμε πως να φτιάχνουμε ζαχαρόπαστα, σήμερα θα μάθουμε βήμα -βήμα πως να φτιάξουμε έναν ζαχαρωτό φιόγκο! Φανταστείτε φιογκάκια να διακοσμούν τις τούρτες σας, τα cupcakes και με τα Χριστούγεννα εν όψει τις βασιλόπιτες και τα μπισκοτένια σπιτάκια!

Τι θα χρειαστούμε;
Λίγη ζαχαρόπαστα στο χρώμα της επιλογής σας
Έναν πλάστη και λίγο νισεστέ,
Λίγο νεράκι ή σιρόπι (για κόλλα)

Ανοίξτε ένα φύλλο ζαχαρόπαστας με τη βοήθεια ενός πλάστη αφού πρώτα έχετε πασπαλίσει την επιφάνεια εργασίας σας με λίγο νισεστέ για να μη μας κολλήσει η ζαχαρόπαστα. Η σπιτική ζαχαρόπαστα έχει διαφορετική σύσταση με αυτή του εμπορίου, είναι μεν πιο γευστική αλλά για να δουλευτεί ευκολότερα χρειαζόμαστε νισεστέ.

fiogkos01 1

Κόψτε μια μακρόστενη λωρίδα μήκους 15-20cm και ύψους 5cm. Θα χρειαστούμε άλλη μία πολύ μικρότερη λωρίδα που θα τη χρησιμοποιήσουμε ώς τον κόμπο στη μέση του φιόγκου.

Τώρα με ένα πινελάκι ή ακόμα και με την άκρη του δαχτύλου σας αλείψτε τη μέση της μεγάλης λωρίδας με λίγο νεράκι η σιρόπι και διπλώστε τη μισή λωρίδα προς τα μέσα,ανάλαφρα,μη τη τσακίσετε στη μέση.Επαναλάβετε το ίδιο και για το άλλο μισό.

fiogkos02 1

Με τα δάχτυλα σας, τσαλακώστε τη μέση του μικρού μας φιόγκου, να πάρει μια χαριτωμένη τσάκιση αριστερά και δεξιά και κολλήστε τη μικρή λωριδίτσα στη μέση.

fiogkos04 1

Ορίστε και ο κόμπος του φιόγκου μας.

fiogkos05 1

Κόψτε άλλες δύο μικρές λωρίδες ζαχαρόπαστας και την άκρη τους κόψτε την λοξά, τσακίστε τα από πάνω και κολλήστε τα πίσω από τον φιόγκο σας.

fiogkos06 1
fiogkos07 1

Μπράβο σας! Δείχνει αληθινός!

fiogkos08 1

Τώρα διακοσμήστε τα υπέροχα γλυκά σας! Εγώ ήδη φαντάζομαι τον δικό μου πάνω σε ένα μπισκοτένιο σπιτάκι!!! Αχ!!!! Χριστούγεννα!!
Περισσότερες ιδέες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved