Νήπιο βοηθάει τον μπαμπά του να κάτσει στην καρέκλα - Σκέτη γλύκα η μικρούλα

Ο μπαμπάς έχει χτυπήσει το πόδι του και η μικρή Antonia τον βοηθάει να καθίσει με προσοχή στην καρέκλα.

Τα νήπια δίνουν ρεσιτάλ με τις αντιδράσεις τους και δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχουν κάνει να «λιώσουμε» με την αυθόρμητη συμπεριφορά τους. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του παραπάνω βίντεο. Η μικρή Antonia βοηθάει τον μπαμπά της που έχει χτυπήσει το πόδι του να καθίσει στην καρέκλα, ενώ έπειτα του παίρνει τις πατερίτσες για να μην τις κρατάει όσο κάθεται.

Το κοριτσάκι μιμείται τη συμπεριφορά και τις κινήσεις ενός ενήλικα, αν και πιθανολογούμε ότι θα έχει έτσι και αλλιώς αδυναμία στον μπαμπά της όπως άλλωστε και τα περισσότερα κορίτσια.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε πριν από μερικούς μήνες και έχει συγκεντρώσει πάνω από 26 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Απολαύστε το!

Η σημασία της μίμησης για την ανάπτυξη του παιδιού

Η μίμηση για τα παιδιά δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι, αλλά μία δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξη των κοινωνικών και των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.

Τα παιδιά στην αρχή μιμούνται γκριμάτσες, έπειτα χειρονομίες και πιο έντονες κινήσεις, ενώ σε ακόμα μεγαλύτερη ηλικία και συμπεριφορές.

Εκτός των παραπάνω, η μίμηση φαίνεται να επιδρά και στη σχέση γονιού και παιδιού. «Η μίμηση φαίνεται να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσελκύσει κάποιος το ενδιαφέρον ενός μωρού και να συνδεθεί μαζί του. Οι μητέρες εξεπλάγησαν αρκετά όταν είδα τα μωρά τους να συμμετέχουν χαρούμενα σε παιχνίδια μίμησης και εντυπωσιάστηκαν από τη συμπεριφορά τους» αναφέρει η Gabriela-Alina Sauciuc από το Πανεπιστήμιο Lund που συμμετείχε σε έρευνα που έδειξε ότι τα μωρά ηλικίας έξι μηνών αναγνωρίζουν πότε κάποιος ενήλικας τα μιμείται και αναπτύσσουν φιλική διάθεση προς αυτόν.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τη μίμηση στο παιδί:

  • Μιμηθείτε το παιδί για να σας μιμηθεί
  • Διαβάστε παραμύθια
  • Παίξτε με τους ήχους
  • Παίξτε παντομίμα
  • Παίξτε ρόλους/ θέατρο
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved