Η επιστήμη των πατρικών αντανακλαστικών (vid)

Ο ανδρικός εγκέφαλος κάνει ένα είδους επανεκκίνησης μετά τη γέννηση του παιδιού του.

Η επιστήμη των πατρικών αντανακλαστικών (vid)

Κάθε πατέρας μπορεί να δείχνει ένας απλός και συνηθισμένος άνθρωπος αλλά όταν το παιδί του είναι σε κίνδυνο, μοιάζει να αποκτά υπερδυνάμεις.

Δεν είναι λίγες οι στιγμές που εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή για να το σώσει από κάποιο κακό. Αυτά τα αντανακλαστικά δεν οφείλονται σε κάποια υπερδύναμη αλλά στο γεγονός ότι ο ανδρικός εγκέφαλος κάνει ένα είδους επανεκκίνησης μετά τη γέννηση του παιδιού του.

Έρευνες δείχνουν ότι σχηματίζονται νέα νεύρα στο οσφρητικό κομμάτι - που ελέγχει την αίσθηση της όσφρησης- αλλά και στο σημείο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μνήμη. Όσο πιο πολύ ένας πατέρας αγκαλιάζει και έρχεται σε επαφή με το παιδί του, το δέσιμο μεταξύ τους δυναμώνει . Αυτός ο δεσμός δεν χτίζει μόνο τη συναισθηματική σύνδεση αλλά και τα αντανακλαστικά που είναι απαραίτητα για να αντιδράσει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Η πηγή αυτής της «έκτης αίσθησης» βρίσκεται στην ορμόνη της προλακτίνης.

Άνδρες με υψηλά επίπεδα προλακτίνης είναι σε περισσότερη ετοιμότητα ενώ η αγκαλιά με το παιδί τους αυξάνει τις "αποθήκες" της μέχρι και 20%. Την ίδια στιγμή όμως, η τεστοστερόνη μειώνεται κατά 33%.

Αυτή η αντίστροφη αναλογία ενισχύει την τρυφερότητα του πατέρα και μειώνει την επιθετικότητα.

Μάθετε περισσότερα για τους super dads στο βίντεο που ακολουθεί



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved