Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας πριν γίνει μπαμπάς

Θα γίνει γονιός και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος.

Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας πριν γίνει μπαμπάς

Πριν γεννηθεί το μωρό, ο άντρας προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ότι θα γίνει γονιός.

Με το που γεννιέται τα παιδί τα συναισθήματα που βιώνει είναι ανάμεικτα : χαρά, ενθουσιασμό, άγχος αλλά και φόβο.

Γι΄αυτό είναι σημαντικό περιμένοντας τη στιγμή που θα γίνει πατέρας να θυμάται το εξής:

Ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου δύσκολος όπως αυτός της μητέρας

Φυσικά και οι μαμάδες σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, όμως και οι μπαμπάδες, δοκιμάζονται εξίσου. Συνήθως οι περισσότεροι πατεράδες νιώθουν μια φοβερή πίεση προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην ευθύνη που έχουν για να παρέχουν οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια στην οικογένειά τους. Είναι όμως ένα θέμα που παρότι το αντιμετωπίζουν πολλοί μπαμπάδες, δεν συζητιέται ευρέως.

Ο ύπνος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος

Πιθανόν να μην είναι ο κανόνας, όμως, αρκετοί μπαμπάδες αναλαμβάνουν να φροντίζουν και αυτοί το μωρό, ειδικά όταν ξυπνά τη νύχτα. Ακόμα και αν το μωράκι κοιμάται ήσυχα και χωρίς διακοπές, ο ύπνος του πατέρα είναι πλέον πιο σύντομος και όχι τόσο βαρύς.

Αλλάζει

Ο ερχομός ενός μωρού αλλάζει την καθημερινότητα και τις ισορροπίες του ζευγαριού. Παράλληλα όμως, αλλάζει και το ίδιο το ζευγάρι. Όχι μόνο τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και τον καθένα ξεχωριστά. Οι προτεραιότητες τόσο της γυναίκας όσο και του άντρα είναι διαφορετικές από τη στιγμή που γίνονται γονείς.

Γίνεται πιο συναισθηματικός

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσο αλλάζουν τα συναισθήματα ενός άντρα όταν γίνεται μπαμπάς. Ορισμένοι δεν περίμεναν ποτέ ότι θα βίωναν τέτοιου είδους συναισθήματα.

Αισθάνεται δέος για τη σύντροφό του

Η γέννηση ενός παιδιού είναι κάτι μοναδικό. Ο γονιός αισθάνεται δέος μπροστά σε αυτό το θαύμα της ζωής, και δεν μπορεί ο άντρας παρά να θαυμάσει και να αγαπήσει ακόμα περισσότερο τη γυναίκα του που συνέβαλε σε αυτό το θαύμα.

Με πληροφορίες από το www.motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved