Γιορτή του Πατέρα: Τα πιο όμορφα αποφθέγματα για τους πιο γλυκούς μπαμπάδες (pics)

Οι μπαμπάδες έχουν την τιμητική τους και τους αφιερώνουμε αυτά τα αποφθέγματα.

Γιορτή του Πατέρα: Τα πιο όμορφα αποφθέγματα για τους πιο γλυκούς μπαμπάδες (pics)

Μπορεί οι μπαμπάδες να αισθάνονται αδικημένοι ως προς την αναγνώριση του ρόλου τους στην οικογένεια, όμως τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι κερδίζουν …έδαφος.

Η καθιέρωση της γιορτής του Πατέρα άλλωστε, είχε ακριβώς ως στόχο να (ανα) δείξει τον σημαντικό ρόλο του πατέρα στην ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών υπενθυμίζοντας ότι η πατρότητα είναι εξίσου βασική με την μητρότητα.

Ημέρα του Πατέρα

Η πρώτη γνωστή ιστορικά περίπτωση οργανωμένου εορτασμού της Ημέρας του Πατέρα έλαβε χώρα στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 5 Ιουλίου 1908. Διοργανώθηκε από την Grace Golden Clayton, η οποία ήθελε να γιορτάσει προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα μερικούς μήνες πριν στο Μόνονγκα της Δυτικής Βιρτζίνιας, τον Δεκέμβριο του 1907. Ωστόσο, όλη η αναγνώριση για την ημέρα του πατέρα πήγε στη Sonora Dodd από το Σποκέιν της πολιτείας Ουάσιγκτον. Η Dodd μη γνωρίζοντας τίποτα για την προηγούμενη διοργάνωση στη Βιρτζίνια και επηρεασμένη επίσης από την Ημέρα της Μητέρας διοργάνωσε από μόνη της τη γιορτή του πατέρα, δύο μόλις χρόνια αργότερα από αυτήν της Κλέιτον. Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος υπήρξε βετεράνος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865) καθώς και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους πατέρες του συγκεκριμένου πολέμου.

Με αφορμή λοιπόν την γιορτή του Πατέρα, σας παρουσιάζουμε μερικά σημαντικά αποφθέγματα αποκλειστικά γι’ αυτούς:

«Η ποιότητα ενός πατέρα μπορεί να φανεί στους στόχους, τα όνειρα και τις προσδοκίες που θέτει όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για την οικογένειά του» - Reed Markham

«Για έναν πατέρα που μεγαλώνει, τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από μια κόρη» - Ευρυπίδης

«Ένας σοφός πατέρας γνωρίζει το παιδί του» - William Shakespeare

«Για μένα, το πιο δύσκολο πράγμα που έχω καταφέρει είναι να είμαι καλός πατέρας. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου. Είναι το πιο σημαντικό για μένα, πιο σημαντικό και από τις ταινίες» - Alejandro Gonzalez Inarritu

«Κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να αγαπήσει ένα κορίτσι περισσότερο από τον πατέρα του» - Michael Ratnadeepak

«Η επιρροή ενός μπαμπά στη ζωή του παιδιού είναι ασύγκριτη» - Justin Ricklefs

Διαβάστε κι άλλα αποφθέγματα στη gallery που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από το www.goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved