Δεκαπέντε φωτογραφίες με απίθανους μπαμπάδες (pics)

Μπαμπάδες που …μένουν για πάντα παιδιά.

Δεκαπέντε φωτογραφίες με απίθανους μπαμπάδες (pics)

Ο ρόλος του πατέρα είναι διαφορετικός από τον ρόλο της μητέρας, αλλά είναι εξ ίσου σημαντικός.

Ο μπαμπάς έχει το δικό του συμπληρωματικό ρόλο στην ανατροφή του παιδιού γι’ αυτό και η παρουσία του το κάνει να νοιώθει συναισθηματική ασφάλεια.

Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που οι μπαμπάδες τους συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή τους από τη βρεφική ακόμα ηλικία, είναι πιο πιθανό να είναι συναισθηματικά ασφαλή, να νιώθουν περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση καθώς μεγαλώνουν!

Το παιδί έχει πάντοτε έναν καθοδηγητή, ένα ίνδαλμα, με το οποίο ταυτίζεται (αναλόγως του φύλου του) για να αναπτυχθεί σωστά. Ο πατέρας, έχοντας αυτό υπόψη, πρέπει να φροντίζει πάντοτε να δίνει το σωστό πρότυπο για την ανάπτυξη των παιδιών του. Αυτό το σωστό πρότυπο, διασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης και της αυτονομίας του παιδιού.

Ακόμα και την περίοδο της εφηβείας που οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, είναι σημαντικό για το παιδί να γνωρίζει ότι ο μπαμπάς του θα είναι πάντα εκεί ό,τι κι αν συμβεί.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να έχει ο πατέρας ενεργό συμμετοχή στην καθημερινότητα του παιδιού του, μέσα από το παιχνίδι, τη φροντίδα, τις βόλτες. Γιατί μόνο τότε το παιδί του θα είναι πραγματικά ευτυχισμένο…

Πάρτε μερικά παραδείγματα μπαμπάδων που αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά τους και το διασκεδάζουν στη gallery που ακολουθεί.

Φωτογραφίες: mamabee.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved