Τι πρέπει να ξέρουν οι νέες μαμάδες για τους νέους μπαμπάδες

Εάν πρόκειται να γίνετε νέα μαμά ή έχετε γίνει πρόσφατα ξέρετε πόσο μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας είναι το να έχετε ένα παιδί.

Τι πρέπει να ξέρουν οι νέες μαμάδες για τους νέους μπαμπάδες

Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να μάθετε ως νέα μητέρα. Το ίδιο και ο σύζυγός σας, το ίδιο και ο νέος μπαμπάς. Έχει τόσα πολλά νέα συναισθήματα να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μην ασχολείστε μόνο με το μωρό που έρχεται ή που ήρθε αλλά και με τον νέο μπαμπά.

Αν θέλετε να καταλάβετε καλύτερα τον σύζυγό σας τώρα που γίνεται νέος μπαμπάς και θέλετε να μάθετε πώς να τον βοηθήσετε όσο καλύτερα μπορείτε διαβάστε μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους νέους μπαμπάδες.

Είναι φοβισμένος, ακριβώς όπως και εσείς

Δεν είναι μυστικό ότι το να έχεις ένα μωρό και να γίνεις νέος γονέας είναι ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που θα σου συμβούν ποτέ. Τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε τους συζύγους μας ως εκείνους στη σχέση που ποτέ δεν φοβούνται και είναι εκείνοι με στους οποίους τρέχουμε όταν είμαστε φοβισμένοι. Ωστόσο, όταν ο σύζυγός σας γίνεται νέος μπαμπάς, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι τόσο φοβισμένος όσο και εσείς, αν όχι περισσότερο. Οι γυναίκες μεγαλώνουν παίζοντας σπίτι, παίζοντας με κούκλες, φύλαξη παιδιών και φροντίδα και η μητρότητα έρχεται πολύ πιο φυσική σε μια γυναίκα απ 'ό, τι σε έναν άνδρα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι λίγο πιο χαμένος αλλά αυτό είναι εντάξει. Απλώς να τον ενθαρρύνετε, να τον αγαπάτε.

Νιώθει ότι σας χάνει

Ως νέα μαμά, το μωρό σας παίρνει όλη σας την προσοχή. Είτε το μωρό είναι ξύπνιο είτε κοιμάται και το κρατάτε αγκαλιά σας αφήνει λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, πόσο μάλλον για τον σύζυγό σας. Θα αρχίσετε λοιπόν να λείπετε ο ένας από τον άλλον: από τις βόλτες, τις συζητήσεις, τις ταινίες που βλέπατε αργά το βράδυ. Είναι δύσκολο να βρείτε αυτόν τον επιπλέον χρόνο αλλά είναι σημαντικός αν θέλετε να «δουλέψει» ο γάμος σας.

Νιώθει αποκομμένος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δεσμός της μητέρας με το μωρό είναι πολύ ισχυρός. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει περίεργα συναισθήματα στον σύζυγό σας. Προσπαθήστε να τον συμπεριλάβετε στη φροντίδα του μωρού και να συνδεθεί μαζί του: να το ταΐσει, να το κάνει μπάνιο, να το κοιμήσει. Καθοδηγήστε τον, δώστε του μια μικρή κατεύθυνση. Οι πιθανότητες είναι ότι απλώς φοβάται να το ζητήσει. Αυτό θα βοηθήσει τόσο τη μεταξύ τους σχέση αλλά και σε εσάς θα δώσει μια ευκαιρία για ξεκούραση.

Χάνει την παλιά του ζωή

Είναι φυσικό τόσο για τις νέες μητέρες όσο και για τους νέους μπαμπάδες να χάσουν την παλιά τους ζωή μόλις έρθει το μωρό. Θυμηθείτε ότι και ο σύζυγός σας χάνει την παλιά του ζωή πριν από το μωρό, όπως και εσείς. Είναι σημαντικό και για τους δυο σας να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και να βγείτε έξω και να κάνετε τα πράγματα χωρίς το μωρό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved