Πέντε tips για «ετοιμοπόλεμους» μπαμπάδες

Ετοιμάζεσαι να γίνεις νέος μπαμπάς και έχεις ήδη αγχωθεί; Εμείς σου προτείνουμε 5 tips που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις την μετάβαση στη νέα σου ζωή.

Πέντε tips για «ετοιμοπόλεμους» μπαμπάδες

1. Ξανασκέψου το πρότυπο του «τέλειου μπαμπά»

Αν έχεις στο μυαλό σου ότι ο τέλειος μπαμπάς ξέρει να κρατάει στη σωστή θέση το μωρό και το αλλάζει ή το ταΐζει σε εξωπραγματικούς χρόνους, ερχόμαστε εμείς να σου ανατρέψουμε τα δεδομένα. Ο τέλειος μπαμπάς πρέπει πρώτα να είναι ένας υποστηρικτικός σύζυγος που συνεισφέρει στις –νέες για το ζευγάρι- γονικές διαδικασίες.

2. Προσπάθησε να επανέλθεις το συντομότερο στην «προ μωρού» ζωή

Όχι, δεν εννοούμε να αφήσεις το μωρό και να επιστρέψεις στα ταξίδια με τις μηχανές ή τις εκδρομές στο βουνό ξεχνώντας το πίσω. Μετά τους πρώτους μήνες, προσπάθησε να κάνεις όλα όσα έκανες και σε ευχαριστούσαν αυτή τη φορά με το νέο μέλος. Μόλις επανέλθεις στις δραστηριότητες που απολάμβανες, θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί πολλά να έχουν αλλάξει με την έλευση ενός μωρού, αλλά σίγουρα έχουν αυξηθεί αυτά που μπορείς να κάνεις –και μάλιστα- μαζί του.

neos mpampas 2

3. Δώσε λίγο χρόνο στη μαμά

Οι αλλαγές που βιώνεις εσύ –χωρίς να θέλουμε να τις υποτιμήσουμε- είναι ακόμα μεγαλύτερες για τη νέα μαμά. Ξαφνικά, καλείται πέρα από σύζυγος να αναλάβει και τον ρόλο της μητέρας ο οποίος είναι λίγο –ίσως και πολύ- δυσκολότερος από τον δικό σου. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να της δώσεις λίγο χρόνο για την ίδια αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου, για λίγες ώρες μέσα την εβδομάδα, τις ανάγκες του μωρού.

4. Μεταμεσονύχτια ξυπνήματα παρέα

Ακούγεται δύσκολο και ίσως κάποια βράδια βάναυσο αλλά στο τέλος θα αισθάνεσαι υπέροχα που το έκανες. Τα βράδια που το μικρό πλασματάκι σας πρέπει να φάει –ναι, θα το κάνει και αυτό- η μαμά ταλαιπωρείται ιδιαίτερα. Σκέψου, όμως, το ενδεχόμενο να μην το κάνει μόνη της. Μπορεί να σου φαίνεται ανούσιο, αλλά το επόμενο πρωί θα έχεις περάσει λίγο παραπάνω χρόνο με τη σύζυγο σου δείχνοντας της έμπρακτα την στήριξή σου.

neos mpampas 1

5. Απόλαυσε κάθε -μα κάθε- στιγμή

Ιδιαίτερα όταν έχεις μια πολύ απαιτητική καθημερινότητα, ο χρόνος περνάει χωρίς να το καταλάβεις και μαζί με αυτόν δεν θα καταλάβεις πόσο γρήγορα μεγαλώνει κι ένα παιδί. Ξέρουμε, οι ώρες στο γραφείο είναι πολλές αλλά στο τέλος της ημέρας κανείς δεν είπε «μακάρι να περνούσα περισσότερο χρόνο στο γραφείο» αλλά μάλλον «μακάρι να αφιέρωνα περισσότερο χρόνο στον γιο μου».

Διαβάστε επίσης:
Θα γίνεις μπαμπάς; Τι μπορείς να κάνεις για να συμπαρασταθείς στην έγκυο σύζυγό σου

«Εκείνη περνάει επιλόχειο κατάθλιψη… Eμένα ποιος θα μου πει τι περνάω ως νέος μπαμπάς;»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved