Ημέρα του Πατέρα: Η πατρότητα μέσα από 6 πατρικές φιγούρες της Disney

6 ήρωες της Disney αποδεικνύουν πόσο όμορφο είναι να είσαι μπαμπάς
Ημέρα του Πατέρα: Η πατρότητα μέσα από 6 πατρικές φιγούρες της Disney
Disney

Κάθε μπαμπάς είναι μοναδικός, με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του και η παρουσία του στη ζωή του παιδιού δεν είναι απλά σημαντική αλλά αναγκαία.

Ο πατέρας όπως και η μητέρα είναι βασικοί πυλώνες της συναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού. Ένα παιδί νιώθει ασφάλεια από την παρουσία του, σωματική και συναισθηματική. Θέλει να τον κάνει περήφανο με τις πράξεις του, με τις επιδόσεις του. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ο πατέρας είναι στοργικός και υποστηρικτικός επηρεάζει σημαντικά τη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη ενός παιδιού ενώ το βοηθά να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του.

Οι μπαμπάδες είναι οι άνθρωποι που είναι πάντα στο πλευρό μας, μας στηρίζουν και με τις συμβουλές τους μας βοηθάνε σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής μας. Στον κόσμο της Disney τα πράγμα δεν είναι πολύ διαφορετικά και οι μπαμπάδες των αγαπημένων μας πρωταγωνιστών, το αποδεικνύουν!

Η Disney με τις ιστορίες της, έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Ταινίες που αγαπήσαμε και που όσα χρόνια και αν περάσουν δε μπορούμε να αντισταθούμε στο να τις απολαύσουμε για ακόμα μία φορά. Σήμερα με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα, θυμόμαστε όλους εκείνους του μπαμπάδες που πρωταγωνίστησαν στις αγαπημένες μας ιστορίες και ξεχώρισαν με τη συμπεριφορά και τα λόγια τους!

Πατέρας και κόρη

Είναι γνωστή η ιδιαίτερη σχέση που έχει η κόρη με τον πατέρα. Αποτελεί πρότυπο και υποδεικνύει πώς πρέπει να είναι η καλή σχέση μιας γυναίκας με έναν άντρα. Εάν ένας πατέρας είναι στοργικός και ευγενικός, η κόρη του θα αναζητήσει αυτές τις ιδιότητες στον σύντροφό της. Εάν ένας πατέρας είναι δυνατός και γενναίος, θα σχετίζεται στενά με άνδρες του ίδιου χαρακτήρα.

1. «Μουλάν», Φα Ζου

mulan

Ο μπαμπάς της γενναίας Μουλάν, έχει κερδίσει το σεβασμό της κόρης του και η αγάπη της για αυτόν, είναι εκείνο που την ωθεί να πάρει τη θέση του στον πόλεμο. Ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, που ξέρει να συγχωρεί και να κάνει τον άλλο να εκτιμάει τον εαυτό του.

«Τι όμορφα που άνθισαν τα λουλούδια φέτος. Κοίτα όμως αυτό, δεν έχει ανθίσει ακόμα. Είμαι σίγουρος όμως, ότι όταν ανθίσει, θα είναι το πιο όμορφο από όλα!»

2. «Ποκαχόντας», Αρχηγός Παουχατάν

mpampas pocahontas

Πιθανότατα είναι ο πιο σοφός από όλους τους μπαμπάδες της Disney. Κάθε του φράση του, έχει τη σημασία της και είναι ένα πολύτιμο μάθημα ζωής. Σέβεται τις αποφάσεις της κόρης της και την παροτρύνει αν ακολουθήσει την καρδιά της.

«Γιατί να πάρεις με τη βία κάτι που μπορεί να σου δοθεί με την αγάπη;»

3. «Άριελ», Βασιλιάς Τρίτονας

triton ariel

Ο μπαμπάς της αγαπημένης μας γοργόνας κάνει τα πάντα για να προστατεύσει από όσα πιστεύει ότι μπορεί να βλάψουν την κόρη του. Κάποιες φορές, αυτό τον οδηγεί σε ακραίες αντιδράσεις, πάντα όμως κίνητρό του είναι το καλό της μονάκριβης κόρης του.

«Εμείς οι μπαμπάδες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι κόρες μας μεγαλώνουν και όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να τις αφήσουμε να φύγουν»

Πατέρας και γιος

Σε αντίθεση με τα κορίτσια που διαμορφώνουν τις σχέσεις τους με άλλους με βάση τον χαρακτήρα του πατέρα τους, τα αγόρια διαμορφώνουν τον εαυτό τους σύμφωνα με τον χαρακτήρα του πατέρα τους. Θα αναζητήσουν την έγκριση τους από πολύ μικρή ηλικία. Θα συγκρουστούν μαζί τους, όμως βαθιά μέσα τους πάντα θα θέλουν την στήριξη και την επιβεβαίωση από τον μπαμπά τους. Εάν ένας πατέρας φροντίζει και αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με σεβασμό, το νεαρό αγόρι θα μεγαλώσει έχοντας αντίστοιχη συμπεριφορά. Όταν ένας πατέρας απουσιάζει, τα αγόρια θα αναζητήσουν άλλες αρσενικές φιγούρες προκειμένου να θέσουν τους «κανόνες» για το πώς να συμπεριφέρονται και να επιβιώσουν στον κόσμο.

4. «Ψάχνοντας το Νέμο», Μάρλιν

nemo mpampasa

Ο Μάρλιν είναι ο κλασικός υπερπροστατευτικός μπαμπάς και όχι άδικα, μίας και ο Νέμο μπλέκει όλη την ώρα σε περιπέτειες! Είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα και να τα βάλει με όλους για να βοηθήσει το γιο του!

«Τώρα μπορείς να ζήσεις την περιπέτεια!»

5. «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», Μουφάσα

moufasa simba patrotita

Μία μορφή που έχει σημαδέψει τα παιδικά μας χρόνια και όσα χρόνια και αν περάσουν, πάντα θα θυμόμαστε τα λόγια του για τη ζωή και την αγάπη. Παροτρύνει το γιο του να μην ξεχνάει ποιος είναι και να κρίνει με σοφία τις επιλογές του.

«Γενναίος δε σημαίνει ότι είναι όποιος ψάχνει για μπελάδες»

6. «Ηρακλής», Δίας

mpampas iraklis

Ο Δίας της ταινίας της Disney, είναι διαφορετικός από αυτόν που είχαμε στο μυαλό μας. Είναι αστείος και με μοναδικό τρόπο μαθαίνει στον Ηρακλή να αγαπάει την ευθύνη.

«Η δύναμη ενός πραγματικού ήρωα δε φαίνεται από τη σωματική του δύναμη, αλλά από τη δύναμη της καρδιάς του.»

πηγή φωτογραφιών: disney.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved