Νέος μπαμπάς: Πώς να φροντίσετε το νεογέννητο μωρό σας

Μερικές συμβουλές για τους νέους μπαμπάδες.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Νέος μπαμπάς: Πώς να φροντίσετε το νεογέννητο μωρό σας
Bigstock

Η φροντίδα ενός νέου μωρού εκτός από μία καθημερινή πρόκληση μπορεί να γίνει απίστευτα συναρπαστική!

Τα πρώτα λεπτά μετά τη γέννηση

Εάν καταφέρατε να είστε παρών καθ' όλη την διάρκεια του τοκετού , μπράβο σας! Τραβήξτε μερικές φωτογραφίες όταν η μαία τοποθετήσει το νεογέννητο μωρό στο στήθος της συντρόφου σας για την πρώτη αγκαλιά. Αυτές είναι στιγμές που δεν θα θέλετε να ξεχάσετε!

Αγκαλιάστε το μωρό σας

Μπορεί στην αρχή να αισθάνεστε νευρικοί καθώς κρατάτε αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι στην αγκαλιά σας. Θυμηθείτε να στηρίζετε το κεφάλι και τον λαιμό του καθώς οι μύες του λαιμού δεν είναι ακόμα αρκετά δυνατοί για να στηρίξουν το κεφάλι. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς, ζητήστε από την μαία να σας δείξει.

Βρείτε τον τρόπο που ηρεμεί

Θα υπάρξουν στιγμές που το μωρό σας δεν θα σταματάει να κλαίει, ακόμα και αν το έχετε ταΐσει και του έχετε αλλάξει πάνα. Με τον καιρό θα μάθετε εάν ησυχάζει κουνώντας το καρότσι, ή σιγοτραγουδώντας του , ή απλά περπατώντας με εκείνο στην αγκαλιά σας.

Συμμετέχετε στην φροντίδα του

Εσείς και η σύντροφός σας σίγουρα θα αισθάνεστε εξαντλημένοι αλλά υπάρχουν μερικοί πρακτικοί τρόποι για να μοιράσετε το βάρος αυτού του «φορτίου».

  • Κάντε εκ περιτροπής νυχτερινές βάρδιες.
  • Περάστε χρόνο μόνος σας με το μωρό σας όσο η σύντροφός σας ξεκουράζεται.
  • Ετοιμάστε την τσάντα με τα απαραίτητα πριν βγείτε από το σπίτι.
  • Αλλάξτε την πάνα του και κάντε το μπάνιο.
  • Εάν η σύντροφός σας θηλάζει, ρωτήστε την πώς θα ήθελε να την στηρίξετε. Καθησυχάστε την ότι όλα θα πάνε καλά. Εάν ακόμα νιώθει νευρική σχετικά με τον θηλασμό σε δημόσιο χώρο υπενθυμίστε της ότι είναι δικαίωμά της και δώστε της χώρο και χρόνο για να ξεκινήσει, χωρίς να την πιέζετε.

Πηγή: tommys.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved