Πέντε απλά πράγματα που κάθε παιδί χρειάζεται από τον πατέρα του

Τα μικρά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς για να ενισχύσει τη σχέση με το παιδί του.

Πέντε απλά πράγματα που κάθε παιδί χρειάζεται από τον πατέρα του
Τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ότι τα αγαπάτε είναι άνευ όρων. Bigstock

Ο κάθε μπαμπάς έχει ευθύνες απέναντι στα παιδιά του.

Ανεξάρτητα από τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει ή τις διαφορετικές ανάγκες που έχουν τα αγόρια από τα κορίτσια, το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που κάθε παιδί χρειάζεται από τον πατέρα του.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Ποιοτικός χρόνος

Είναι εύκολο να ανοίξετε την τηλεόραση και να παρακολουθήσετε μια ταινία ή μια εκπομπή με το παιδί σας. Είναι όμως πολύ πιο ουσιαστικό να κάνετε ορισμένες φορές κάτι περισσότερο διασκεδαστικό και διαδραστικό μαζί του. Φτιάξτε ένα οχυρό, παίξτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή κάντε κατασκευές. Ακόμη και το να παίζετε μαζί ένα διαδραστικό βιντεοπαιχνίδι είναι καλύτερο από το να κάθεστε και να παρακολουθείτε τηλεόραση.

mpampas-patrotita-(3).jpg

Αγάπη άνευ όρων

Τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ότι τα αγαπάτε είναι άνευ όρων.Θα υπάρξουν στιγμές, καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, που θα κάνει λάθη ή πράγματα με τα οποία δεν συμφωνείτε. Ως πατέρας τους, είναι ζωτικής σημασίας να του δείξετε άνευ όρων αγάπη και υποστήριξη παρά τις αντιρρήσεις σας για τις επιλογές του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μοιραστείτε τη γνώμη σας σχετικά με τις επιλογές του. Αρκεί να του επιτρέπετε να παίρνει τις δικές του αποφάσεις και να το αγαπάτε γι' αυτό που είναι.

Σεβασμός στη μητέρα και σύζυγο

Μια μέρα ο γιος ή η κόρη σας θα βρουν την αγάπη της ζωής τους. Όταν έρθει εκείνη η μέρα, θα διαπιστώσετε αν είχαν ένα καλό παράδειγμα για το πώς να συμπεριφέρονται στον άνθρωπό τους.

Για τους γιους είναι ζωτικής σημασίας η δική σας συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό σας και μητέρα των παιδιών σας, γιατί έτσι θα μάθουν να σέβονται τις γυναίκες και να τις εκτιμούν. Όμως και για τις κόρες είναι μείζον ζήτημα, γιατί βλέπουν πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι γυναίκες, με αγάπη και σεβασμό και να μη συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο.

mpampas-sxoleio-paidi.jpg

Συμπεριφορά

Τα παιδιά παρακολουθούν συνεχώς τους γονείς τους, μαθαίνοντας συνεχώς τι πρέπει να κάνουν και τι όχι. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε και αλληλεπιδράτε με τους συνομηλίκους, την οικογένεια και τους φίλους σας θα αποτελέσει έναν οδηγό για το πώς θα αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους τα παιδιά σας στο μέλλον.

Πειθαρχία (δεν σημαίνει τιμωρία)

Η πειθαρχία συχνά συνδέεται με την τιμωρία. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχει αυτό το αρνητικό στίγμα. Η φράση «αγαπώντας την πειθαρχία» μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά αποφέρει σημαντικά οφέλη όταν χρησιμοποιείται για να διδάξετε στα παιδιά σας τη διαφορά ανάμεσα στο σωστό και το λάθος.

Το να μάθετε να πειθαρχείτε σωστά τα παιδιά σας θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο αποτελεσματικοί γονιοί και θα τα βοηθήσετε επίσης να ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται στον εαυτό τους όταν κάνουν κάτι λάθος.

Με πληροφορίες από το community.thriveglobal.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved