Έρευνα: Η συμβολή των μπαμπάδων στον θηλασμό και στον ύπνο του μωρού

«Οι νέοι μπαμπάδες παίζουν κομβικό ρόλο στην προώθηση του θηλασμού και του ασφαλούς βρεφικού ύπνου» αναφέρουν οι ειδικοί.

Έρευνα: Η συμβολή των μπαμπάδων στον θηλασμό και στον ύπνο του μωρού

Νέα έρευνα αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του πατέρα στον θηλασμό και στον ασφαλή ύπνο του μωρού.

Bigstock

Οι μπαμπάδες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον θηλασμό του μωρού και στον ύπνο με ασφάλεια, προκύπτει από νέα έρευνα.

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Northwestern και στο Ann & Robert Hospital του Σικάγο, έδειξε ότι οι μπαμπάδες μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στο εάν ένα βρέφος θηλάζει και κοιμάται με ασφάλεια.

Στη μελέτη συμμετείχαν 250 μπαμπάδες με μωρά από δύο έως έξι μηνών. Τα ευρήματα της έρευνας είναι μεταξύ των πρώτων που περιγράφουν τις στάσεις που αναφέρθηκαν από τον πατέρα και τις εμπειρίες σχετικά με τον θηλασμό και τις πρακτικές βρεφικού ύπνου σε ένα δείγμα που αντιπροσωπεύει το κράτος. Θα δημοσιευθούν στις 16 Ιουνίου στο περιοδικό Pediatrics .

Μεταξύ των πατέρων που ήταν υπέρ του θηλασμού, το 95% ανέφερε την έναρξη του θηλασμού αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού και το 78% την έναρξη του θηλασμού στις οκτώ εβδομάδες. Τα ποσοστά αυτά είναι σημαντικά πιο υψηλά σε σχέση με εκείνα που παρατηρήθηκαν στους μπαμπάδες που δεν είχαν γνώμη ή δεν ήταν υπέρ του θηλασμού: 69% και 33% αντίστοιχα.

thilasmos-diatrofi-mamas.jpg

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 99% των μπαμπάδων κοιμόντουσαν μαζί με το μωρό, αλλά μόνο το 16% εφάρμοσε και τις οδηγίες ύπνου που συνιστούν οι ειδικοί: ύπνος μπρούμυτα, σε μία συγκεκριμένη επιφάνεια ύπνου και αποφεύγοντας το μαλακό στρώμα.

«Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν ότι οι νέοι μπαμπάδες παίζουν κομβικό ρόλο στην προώθηση του θηλασμού και του ασφαλούς βρεφικού ύπνου», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Δρ. John James Parker, εκπαιδευτής παιδιατρικής στο Northwestern University Feinberg School of Medicine και παιδίατρος στο Lurie Children's. «Πολλές οικογένειες δεν επωφελούνται από τον θηλασμό επειδή δεν τους παρέχεται η κατάλληλη υποστήριξη για να θηλάσουν με επιτυχία. Οι μπαμπάδες πρέπει να συμμετέχουν άμεσα στις συζητήσεις για το θηλασμό και οι σύμβουλοι πρέπει να περιγράψουν τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι μπαμπάδες στην επιτυχία του θηλασμού.»

«Η μελέτη μας υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι πατέρες παίζουν μεγάλο ρόλο και στις δύο αυτές συμπεριφορές, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για να στηρίξουμε τους μπαμπάδες» συμπληρώνουν οι ειδικοί.

Με πληροφορίες από sciencedaily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved