Μπαμπάδες παρόντες στον τοκετό – Είκοσι φωτογραφίες που ξεχωρίσαμε

Μπαμπάδες παρόντες στη γέννηση των παιδιών τους.

Μπαμπάδες παρόντες στον τοκετό – Είκοσι φωτογραφίες που ξεχωρίσαμε

Μία από τις φωτογραφίες της Alessandra Corveloni.

Instagram / alessandracorveloni

Ο τοκετός είναι μία εμπειρία, ιδιαίτερη, μοναδική. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη μητέρα, αλλά και για τους δύο γονείς. Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι οι μπαμπάδες που είναι παρόντες στην αίθουσα τοκετού και έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να είναι εκεί στη γέννηση του μωρού τους, αλλά και για να βοηθήσουν τη σύντροφό τους πρακτικά και συναισθηματικά.

Πιο ενεργός ο ρόλος του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών

Ο μπαμπάς είναι ένα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή ενός παιδιού. Είναι στήριγμα, είναι δύναμη, πρότυπο. Έρευνες δείχνουν ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι μπαμπάδες ασχολούνται πολύ πιο ενεργά με την ανατροφή των παιδιών τους. Πιο συγκεκριμένα έρευνα του Pew Research έδειξες ότι πέντε δεκαετίες πριν οι πατεράδες περνούσαν μόλις 2,5 ώρες την εβδομάδα με τα παιδιά τους, χρόνος που σήμερα ανέρχεται στις 8 ώρες, δηλαδή σχεδόν ο τριπλάσιος. Οι πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα, δήλωσε επίσης ότι η πατρότητα είναι κομμάτι της ταυτότητάς τους και οι στιγμές με τα παιδιά τους, η προσωπική τους επιβράβευση.

Μπαμπάδες παρόντες στον τοκετό

Το ταξίδι στην πατρότητα ξεκινά ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης. Πολλοί είναι οι μπαμπάδες που επιλέγουν να παρευρεθούν στη γέννηση των παιδιών τους και οι επαγγελματίες φωτογράφοι τοκετού έχουν απαθανατίσει τα πιο τρυφερά στιγμιότυπα.

Η Alessandra Corveloni είναι φωτογράφος τοκετού και έχει βραβευτεί για τη δουλειά της. Οι περισσότερες φωτογραφίες της είναι ασπρόμαυρες και αποτυπώνουν τα συναισθήματα που βιώνουν οι νέεοι γονείς στο δωμάτιο τοκετού. Συγκίνηση, δέος, χαρά. Ιδιαίτερες είναι οι φωτογρφίες μπαμπάδων που είναι παρόντες στον τοκετό.

Δείτε φωτογραφίες της στην gallery που ακολουθεί.

Μία ακόμα καταξιωμένη φωτογράφος τοκετού είναι η Monet Nicole. Έχει πολλά χρόνια εμπειρίας και έχει φωτογραφίσει τους τοκετούς εκατοντάδων γυναικών. Οι ακόλουθοί της στο Instagram ξεπερνούν τις 150 χιλιάδες και οι φωτογραφίες της κάνουν συχνά τον γύρο του διαδικτύου γιατί αποτυπώνουν την ομορφιά και μοναδικότητα του τοκετού με ρεαλιστικό τροπο.

Δείτε φωτογραφίες της με μπαμπάδες παρόντες στη γέννηση του μωρού τους παρακάτω.

Δείτε το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για την Γιορτή του Πατέρα, εδώ

giorti-tou-patera.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved