«Η Μικρή Γοργόνα»: Μια ταινία ωδή στη σχέση πατέρα και κόρης

Κάναμε βουτιά στον βυθό μαζί με την Άριελ και περάσαμε υπέροχα μικροί και μεγάλοι!

«Η Μικρή Γοργόνα»: Μια ταινία ωδή στη σχέση πατέρα και κόρης

Επιτέλους, είδα την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» που τόσο περίμενα μαζί με την κόρη μου. Αν έχεις δει την παιδική ταινία Άριελ πάνω από 50 φορές τότε σίγουρα είσαι fun και σίγουρα θα θες να δεις αυτή τη νέα real action ταινία της Disney (εγώ έχω έναν λόγο παραπάνω, τον Javier Bardem).

Πραγματικά κατενθουσιάστηκα που ήρθε επιτέλους η μέρα προβολής και ναι, με ενθουσίασε και θα τη δω ξανά και ξανά και ξανά.

mikri-gorgona-tainia-premiera-(3).jpg

Όταν το τρέιλερ της live action ταινίας κυκλοφόρησε, οι αντιδράσεις για την Halle Bailey στον ρόλο της Άριελ έγιναν trend στα social media. Για την Bailey, η πολιτιστική επίδραση που θα έχει η ταινία στους νέους με διαφορετικό χρώμα δέρματος είναι σημαντική, κάτι που απασχόλησε και την ίδια μεγαλώνοντας. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Feelgood ζήτησε από την Μαρίνα Σάττι να χαρίσει τη φωνή της στην πιο διάσημη γοργόνα.

mikri-gorgona-tainia-premiera-(6).jpg

Μαρίνα Σάττι

Lefteris_Partsalis

Η Μαρίνα Σάττι μάλιστα δεν έλειπε από την πρεμιέρα και τα παιδιά (και οι μεγάλοι) είχαν την ευκαιρία να τη δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί της. Το ίδιο έκανε και η κόρη μου, που λατρεύει την τραγουδίστρια και χάρηκε όταν άκουσε ότι θα βρίσκεται στην προβολή της ταινίας.

mikri-gorgona-tainia-premiera-(11).jpg

Μαρίνα Σάττι

Lefteris_Partsalis

Η Μικρή Γοργόνα: Η Μαρίνα Σάττι μιλά στο Mothersblog για όλα όσα θα δούμε στη νέα ταινία της Disney

Εκτός από τη Μαρίνα Σάττι όμως, που συμμετείχε με την ευγενική παραχώρηση της Walnut Entertainment, κοντά μας είχαμε και άλλα αγαπημένα πρόσωπα. Διάσημους γονείς με τα παιδιά τους όπως τη Σίσσυ Φείδα, την Κατερίνα Λάσπα, τη Μαρία Κορινθίου, την Όλγα Λαφαζάνη, τον Γιάννη Βαρδή με τη σύζυγό του, Νατάσα Σκαφίδα, τον Δημήτρη Μακαλιά, τον Νικόλα Σακελλαρίου και τη Νάντια Κοντογεώργη μαζί με τα ανίψια της.

Η «Μικρή Γοργόνα» μια ταινία ωδή στη σχέση πατέρα και κόρης

Η ταινία θα περάσει πολλά μηνύματα στα παιδιά όλων των ηλικιών. Θα μάθουν να κυνηγούν τα όνειρά τους, να εκτιμούν τους φίλους τους, ότι έχουν φωνή και αυτή η φωνή θα πρέπει να ακούγεται και τέλος ότι θα πρέπει πάντα να είναι ο εαυτός τους.

Εκτός από αυτά τα μηνύματα όμως, εγώ θα σταθώ σε κάτι άλλο: στη σχέση πατέρα κόρης. Αν και αρχικά στο μυαλό μου είχα να περιγράψω όλα τα παραπάνω μαθήματα αναλυτικά, η φράση που ακούγεται στο τέλος από τα χείλη της Άριελ, όταν αποχωρίζεται τον πατέρα της, «Σε αγαπώ μπαμπά», με συγκίνησε και με έκανε να σκεφτώ τη σχέση που έχει μια κόρη με τον πατέρα της. Τον ισχυρό αυτό δεσμό που θα έπρεπε να αναφέρουμε συχνότερα.

mikri-gorgona-tainia-premiera-(2).jpg

Η Άριελ, η μικρότερη κόρη του Τρίτωνα έχει έναν μοναδικό δεσμό με τον πατέρα της. Ο μπαμπάς της είναι υπερπροστατευτικός -και ποιος πατέρας δεν είναι στις μέρες μας- και της έχει αδυναμία. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι περισσότερο αυστηρός μαζί της.

Τα πιο πολλά νεαρά κορίτσια βλέπουν τους πατεράδες τους ως τον ήρωά τους και η σχέση μεταξύ τους επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον τους. Ένας πατέρας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση της κόρης του, την αυτοεικόνα της και τις απόψεις της για τους άλλους άντρες.

Ο υπερβολικά αυστηρός χαρακτήρας του Τρίτωνα απωθεί την Άριελ αρχικά, καθώς εκείνη αγωνίζεται να αποκτήσει την ανεξαρτησία της και να κερδίσει την αγάπη του Έρικ. Ο Τρίτων αναγνωρίζοντας ότι η υπερπροστατευτικότητά του και ο αυστηρός του χαρακτήρας ήταν εκείνα τα στοιχεία που έδιωξαν την Άριελ μακριά, προσπαθεί να επανορθώσει. Έτσι μαζί με την Άριελ και τον Έρικ συνεργάζονται για να νικήσουν τη θαλάσσια μάγισσα και αδερφή του, Ούρσουλα.

Στο τέλος θέλοντας να δει ευτυχισμένη την κόρη του, της χαρίζει το ευτυχές τέλος, που δεν είναι άλλο από το να την αφήσει ελεύθερη να δημιουργήσει τη δική της παραδοσιακή οικογένεια.

Γιατί είναι σημαντική η σχέση πατέρα-κόρης;

Η οικοδόμηση μιας υγιούς σχέσης πατέρα-κόρης σε νεαρή ηλικία είναι ουσιαστική. Το να είναι συναισθηματικά δεμένη μια κόρη με τον πατέρα της ωφελεί ένα κορίτσι σε όλη του τη ζωή.

mikri-gorgona-tainia-premiera-(5).jpg

Παρακάτω αναλύω γιατί ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ πατέρα και κόρης είναι ζωτικής σημασίας:

Οι μπαμπάδες είναι πρότυπα: Βάζουν τα θεμέλια της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης και της αγάπης. Αυτό έκανε και ο Τρίτων στην ταινία.

Οι κόρες τείνουν να επιλέγουν τους άλλους άντρες που έρχονται αργότερα στη ζωή τους με βάση το παράδειγμα που τους έδωσαν οι πατέρες τους. Μπορεί η Άριελ να μην το βλέπει στην αρχή αυτό, όμως ο Έρικ έχει πολλά από τα στοιχεία του Τρίτωνα: Είναι και οι δύο δυνατοί, θέλουν να προστατεύσουν αυτό που αγαπούν περισσότερο, δείχνουν γενναιότητα και είναι ευγενικοί.

Ένα κορίτσι αναπτύσσει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση εάν έχει καλό δεσμό με τον πατέρα του. Από την σχέση που είχε με τον πατέρα της, Τρίτωνα, άλλωστε και η Άριελ ανέπτυξε την αυτοπεποίθησή της που αργότερα την οδήγησε στο να πάρει αποφάσεις για τη ζωή της, όπως το πάει στη στεριά να βρει αυτόν που αγαπά.

Όταν ένας πατέρας εμπλέκεται στην ανατροφή της κόρης του, τείνει να τα πάει καλύτερα σε σύγκριση με κορίτσια των οποίων οι πατεράδες δεν ασχολούνται καθόλου. Αυτό δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα στο παράδειγμα του Τρίτωνα, που μεγαλώνει μόνος του επτά (7) κόρες.

Ένας στοργικός πατέρας κάνει την κόρη του να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της καθώς τη βοηθά σε κάθε στάδιο της ζωής της. Το ίδιο έκανε και ο Τρίτων, που στο τέλος της ταινίας «χάρισε» πόδια στην κόρη του για να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Αν και ο ίδιος στενοχωριέται που η πολυαγαπημένη του κόρη φεύγει μακριά του, ξέρει ότι εκείνη είναι ευτυχισμένη και η Άριελ του το δείχνει με τον καλύτερο τρόπο: μια αγκαλιά, ένα φιλί και ένα «Σε αγαπώ, μπαμπά»!

Πληροφορίες για την ταινία:

Σε περίπτωση που δεν έχετε δει την ταινία θα πρέπει να το κάνετε asap. Ίσως η γιορτή του Πατέρα είναι μια καλή αφορμή.

Η νέα ταινία της Disney «Η μικρή Γοργόνα» έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 25 Μαΐου, από τη Feelgood Entertainment Μπορείτε να τη δείτε είτε υποτιτλισμένη, είτε μεταγλωττισμένη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved