Πώς θα γίνεις καλύτερος σύζυγος και πατέρας

Υπάρχουν τρόποι να γίνει ένας άνδρας και καλός πατέρας και καλός σύζυγος.

Πώς θα γίνεις καλύτερος σύζυγος και πατέρας
Μπαμπάς παίζει με τα παιδιά του και κοιτάζει τρυφερά τη σύζυγό του Bigstock

Η πατρότητα, όπως και η μητρότητα, είναι μια συνεχής πρόκληση.

Γι' αυτό κι αν ρωτήσετε του περισσότερους μπαμπάδες τι πιστεύουν για τον εαυτό τους, θα σας απαντήσουν ότι προσπαθούν, ωστόσο νιώθουν ότι δεν καταφέρνουν – όχι πάντα τουλάχιστον - να ισορροπήσουν τα καθήκοντά του πατέρα με αυτά του συζύγου.

Πιστεύουν ότι οι γυναίκες τους όπως και τα παιδιά, θέλουν έναν άνθρωπο που να ενεργεί ως εξαιρετικός σύζυγος αλλά και μπαμπάς. Κι αυτή η εξίσωση αποδεικνύεται δύσκολη στην πράξη.

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς τρόπους για να καταφέρετε το επιθυμητό: να γίνετε ο καλύτερος σύζυγος και πατέρας.

mpampas-me-sizigo.jpg

Ο σύζυγος μαγειρεύει και ζητά από τη γυναίκα του να δοκιμάσει το φαγητό.

Bigstock

Συνειδητοποιήστε ότι το να είστε παρόν σημαίνει ότι είστε στα μισά του δρόμου

Η πατρότητα (και το να είσαι καλός σύντροφος) είναι κάτι που πολλοί άντρες πιστεύουν ότι είναι εύκολο αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται καθημερινή δουλειά. Δεν αρκεί να πληρώνεται τις υποχρεώσεις. Πρέπει να είστε ενεργοί στην καθημερινότητα των μελών της οικογένειάς σας και στις ξεχωριστές ανάγκες τους.

Προσπαθήστε να καταλάβετε την οικογένειά της

Ήρθε η ώρα να ρωτήσετε την οικογένειά σας τι πραγματικά χρειάζεται και τι θέλουν από εσάς η σύζυγος και τα παιδιά σας. Ακούστε όσα έχουν να σας πουν και ίσως εκπλαγείτε με όσα ακούσετε.

Όσο δύσκολο κι αν είναι, μην παίρνετε αμυντική στάση με αυτά που σας λένε. Επίσης, μην υψώνετε τη φωνή σας, μην τους μαλώνετε, απλώς ακούστε τους.

Να πρέπει να θυμάστε τι σημαίνει για σας η οικογένειά σας

Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Η ανατροφή των παιδιών είναι δύσκολη.

Γι' αυτό θα πρέπει να θυμάστε πάντα γιατί είστε εκεί για την οικογένειά σας. Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για τη σύζυγό σας. Είναι εύκολο να νιώσετε την επταετή φαγούρα αλλά θα πρέπει να θυμάστε γιατί την ερωτευτήκατε.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να κρατήσετε τη σπίθα ζωντανή ( βρείτε εσείς τον τρόπο).

oikogeneia-anosoopoiitiko.jpg

Μπαμπάς παίζει με τα παιδιά του παρουσία της σύζυγου του.

Bigstock

Κατανοήστε ότι ο γάμος απαιτεί συνεργασία

Η κοινωνία προωθεί την ιδέα ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού και ότι οι άνδρες να φέρνουν τα χρήματα στο σπίτι. Αυτό δε λειτουργεί, γιατί και οι γυναίκες εργάζονται και μάλιστα πολλές ώρες.

Αν λοιπόν θέλετε να δείξετε στα παιδιά πώς είναι ένας καλός σύντροφος και τι να περιμένουν σε έναν αξιοπρεπή γάμο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μοιράζεστε όλες τις δουλειές του σπιτιού.

Αφιερώστε χρόνο για να δεθείτε με τη γυναίκα και τα παιδιά σας

Γνωρίζετε τους φίλους των παιδιών σας; Ξέρετε τι κάνουν τα παιδιά σας για διασκέδαση; Το δέσιμο με την οικογένειά σας είναι ο καλύτερος και πιο έξυπνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε τα μικρά πράγματα που κάνουν την οικογένεια τόσο σημαντική.

Με πληροφορίες από το knowledgeformen.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved