Πώς να βοηθήσετε έναν νέο μπαμπά να αντιμετωπίσει τους φόβους του

Οι πιο συχνοί φόβοι των νέων μπαμπάδων.

Πώς να βοηθήσετε έναν νέο μπαμπά να αντιμετωπίσει τους φόβους του
Μπαμπάς με το νεογέννητο μωρό του Bigstock

Ρωτήστε οποιονδήποτε άντρα να σας μιλήσει για την πρώτη φορά που έγινε μπαμπάς.

Οι περισσότεροι θα θυμηθούν το άγχος, τις ανησυχίες και κυρίως το φόβο που ένιωσαν στην προοπτική να γίνουν γονείς.

Το άλλαγμα πάνας, τα ξενύχτια, τα κλάματα, οι αλλαγές στη σχέση με τη σύντροφό τους, τα είχαν ακούσει, όμως ως γνωστόν η θεωρία απέχει από την πράξη.

Πώς να βοηθήσετε έναν νέο μπαμπά να αντιμετωπίσει τις φόβους του

Είναι φυσιολογικό να νιώθουν οι νέοι μπαμπάδες πολλούς και διάφορους φόβους. Όμως τους περισσότερους μπορούν να τους αντιμετωπίσουν με την απαραίτητη βοήθεια.

mpampas-me-neogennito.jpg

Σωστή προετοιμασία

Βοηθήστε το νέο μπαμπά να ενημερωθεί σωστά. Δεν αρκεί να σας συνοδεύει στα ραντεβού με τον γυναικολόγο σας. Παροτρύνετέ τον να διαβάσει άρθρα σχετικά με την πατρότητα και τη φροντίδα του παιδιού και αφήστε τον να αλλάζει πάνα, να ταΐζει το μωρό, να το κάνει μπάνιο. Ακόμα κι αν φοβάται ή δεν θέλει, βρείτε ένα τρόπο να τον εμπλέξετε στην καθημερινή φροντίδα του μωρού σας.

Άδεια πατρότητας

Πλέον και οι άνδρες δικαιούνται άδεια πατρότητας. Η εμπλοκή του πατέρα στην καθημερινότητα του μωρού, τον βοηθά να αντιμετωπίσει πολλούς από τους φόβους που σχετίζονται με τη φροντίδα του.

mpampas-frontida-paidiou.jpg

Συζητείστε

Είναι γεγονός ότι η σχέση του ζευγαριού αλλάζει με τον ερχομό του μωρού. Η γυναίκα έχει όλη της την προσοχή στραμμένη στο παιδί και δεν έχει πολλές αντοχές. Ωστόσο, και ο άνδρας μπορεί να περνάει δύσκολα και να βιώνει συναισθήματα όπως άγχος, αμφιθυμία, φόβο, κατάθλιψη ακόμα και ζήλια. Μιλήστε λοιπόν μαζί του όσο πιο συχνά γίνεται δείχνοντας και τα δικά σας συναισθήματα.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για σας

Είναι σημαντικό για τις νέες μαμάδες και τους μπαμπάδες να αφιερώνουν χρόνο ο ένας για τον άλλον. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα δείπνο τριών ωρών, ένα γεύμα στο σπίτι, μια ταινία στον κινηματογράφο ( ή τον καναπέ) μπορείτε να προγραμματίσετε. Προσπαθήστε να κάνετε συζητήσεις που δεν περιστρέφονται γύρω από το μωρό αλλά για οτιδήποτε άλλο δεν προλαβαίνετε να μιλήσετε μέσα στην ημέρα.

Με πληροφορίες από το brookwoodwomensmedicalcenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved