Πέντε ουσιαστικά πράγματα που θέλουν τα παιδιά από τον μπαμπά τους

Τα παιδιά θέλουν να έχουν μια ουσιαστική σχέση με τον πατέρα τους.

Πέντε ουσιαστικά πράγματα που θέλουν τα παιδιά από τον μπαμπά τους
Bigstock

Ο ρόλος του πατέρα και της μητέρας στην ανατροφή των παιδιών είναι διαφορετικός, εξ ίσου όμως απαραίτητος και σημαντικός.

Γι΄ αυτό και τα παιδιά έχουν ανάγκη και τους δύο γονείς τους. Όπως προκύπτει όμως από έρευνες, ειδικά από τον πατέρα χρειάζονται τα εξής πέντε πράγματα:

Ποιοτικό χρόνο

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά θέλουν να περνούν χρόνο με τους γονείς τους. Φαίνεται όμως ότι έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη τον χρόνο αυτό να τον περνούν με τον μπαμπά τους καθώς είναι εκείνος που συχνά λείπει τις περισσότερες ώρες. Ειδικά τα παιδιά μικρότερης ηλικίας περιμένουν με προσμονή τον μπαμπά τους για να παίξουν και να του πουν όλα όσα θεωρούν σημαντικά.

pateras-didaksei-gio-3.jpg

Αγάπη άνευ όρων

Θα υπάρξουν στιγμές, καθώς το παιδί μεγαλώνει, που θα κάνει λάθη ή θα κάνει πράγματα με τα οποία δεν συμφωνεί ένας μπαμπάς. Όμως, είναι ζωτικής σημασίας να δείξει ότι το αγαπάει άνευ όρων και είναι εκεί για να το στηρίξει.

Σεβασμό στη σύζυγο – μητέρα

Ειδικά για τους γιους είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό να ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται σωστά στις γυναίκες και να τις δείχνουν τον σεβασμό που τις αξίζει. Αλλά και για τις κόρες, η συγκεκριμένη συμπεριφορά δείχνει τι θα πρέπει να αναζητούν από τον σύντροφό τους μελλοντικά.

Σεβασμό στους άλλους

Τα παιδιά παρακολουθούν συνεχώς τους γονείς τους, μαθαίνοντας τι πρέπει να κάνουν και τι όχι. Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρά ο πατέρας τους με τους συνομηλίκους του, την οικογένεια και τους φίλους είναι ένας οδηγός για το πώς αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους στο μέλλον.

giorti-patera.jpg

Συνέπεια

Η συνέπεια είναι μια λέξη με πολλές ερμηνείες και έχει σημαντικά οφέλη όταν χρησιμοποιείται για να μάθουν τα παιδιά τη διαφορά ανάμεσα στο σωστό και το λάθος αλλά και το πώς να συμπεριφέρονται όταν κάνουν κάτι λάθος.

Προφανώς και δεν είναι μόνο αυτά τα πέντε πράγματα που έχουν ανάγκη τα παιδιά από τον πατέρα τους καθώς η σχέση τους δεν είναι στατική, εξελίσσεται και αλλάζει. Είναι όμως από τα πιο ουσιαστικά και κάθε μπαμπάς θα πρέπει να τα έχει υπόψιν του.

Πηγή: community.thriveglobal.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved