Πώς θα μάθει ένας μπαμπάς ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του παιδιού του

Τα παιδιά έχουν ανάγκες που πρέπει να γνωρίζει ο πατέρας.

Πώς θα μάθει ένας μπαμπάς ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του παιδιού του
Bigstock

Είναι δύσκολο για έναν γονιό να παρακολουθήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν στο παιδί του καθώς μεγαλώνει. Αναφερόμαστε κυρίως στις συναισθηματικές αλλαγές που είναι εύθραυστες και σχετίζονται με την εφηβεία ή με άλλα προβλήματα που πιθανόν αντιμετωπίζει.

Για τον μπαμπά που εργάζεται πολλές ώρες και απουσιάζει από το σπίτι είναι ακόμα πιο δύσκολο να κατανοήσει τις πραγματικές ανάγκες του παιδιού του.

Συχνά αισθάνεται απογοήτευση, σύγχυση ακόμα και τύψεις όταν έρχεται αντιμέτωπος με ένα σημαντικό ζήτημα στη ζωή της κόρης ή του γιου του το οποίο δεν γνώριζε.

Αιφνιδιασμός

Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα για έναν μπαμπά είναι ο αιφνιδιασμός. Μπορεί να συμβεί σε όλους τους μπαμπάδες ανεξαιρέτως, γιατί απλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το αντίθετο. Εκείνο που μπορεί να κάνει, είναι να αγαπάει το παιδί του, να το ενθαρρύνει και να το βοηθάει να αποφεύγει τις παγίδες.

Πώς θα μάθει ένας μπαμπάς τις πραγματικές ανάγκες του παιδιού του

sizitiseis-mpampa-koris.jpg

Ενδιαφέρον

Ένας μπαμπάς πρέπει να δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον και περιέργεια για τo παιδί του και τους φίλους του. Δεν περιορίζεται μόνο σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς πέρασε τη μέρα του αλλά του δείχνει πόσο νοιάζεται για όλα όσα το απασχολούν.

Συμμετοχή

Ο,τι συμβαίνει στη ζωή των παιδιών, είτε πρόκειται για επιτυχίες είτε για αγώνες, ενδιαφέροντα ή χόμπι, έχουν την ανάγκη της φυσικής παρουσίας του πατέρα τους. Να είναι εκεί κάθε φορά που θα κοιτάζει στο κοινό για να παίρνει κουράγιο ή να αισθάνεται ικανοποίηση.

Ανοιχτό μυαλό

Τα παιδιά δεν είναι κλώνοι των γονιών τους. Οι μπαμπάδες που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν συχνά παιδιά που αγαπούν τη ρομποτική ή τη μουσική ή και τα δύο. Και όταν τα ενδιαφέροντα ενός παιδιού κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση, ο ρόλος του πατέρα είναι να βρει έναν τρόπο να το στηρίξει.

Με πληροφορίες από το fathers.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved