Συζητήσεις που κάθε μπαμπάς πρέπει να κάνει με την κόρη του πριν γίνει 10 ετών

Πράγματα που ένας μπαμπάς πρέπει να διδάξει στην κόρη του.

Συζητήσεις που κάθε μπαμπάς πρέπει να κάνει με την κόρη του πριν γίνει 10 ετών
Bigstock

Οι μπαμπάδες έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με την κόρη τους που συνήθως διαταράσσεται την περίοδο της εφηβείας.

Δεν μπορούν να διαχειριστούν το γεγονός ότι μεγαλώνει, αλλάζει, βγαίνει, ενδιαφέρεται για αγόρια. Από την άλλη, η κόρη ασφυκτιά με τον συνεχή έλεγχο και το ότι ο μπαμπάς της την αντιμετωπίζει σαν μικρό κοριτσάκι.

Και κάπως έτσι χάνεται η επικοινωνία μεταξύ τους.

Ο Bobby Cooley, πατέρας μιας 8χρονης κόρης, θέλει να μη χάσει τη σχέση που χτίζει με την κόρη του. Περνά χρόνο μαζί της συζητώντας για πράγματα που πρέπει να γνωρίζει. Πράγματα που, όπως λέει, κάθε μπαμπάς πρέπει να διδάξει στην κόρη του πριν κλείσει τα 10 .

Ας δούμε ποια είναι αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο:

iposxeseis-mpampa-se-kori.jpg

Φίλοι και όρια

Οι φίλοι είναι ζωτικό κομμάτι της ζωής των παιδιών. Θέλουμε, λοιπόν, να τους βοηθήσουμε να καθορίσουν τα όρια με έναν υγιή τρόπο που τους προστατεύει από άσκοπα προβλήματα. Όταν η κόρη σας μπορεί να μιλάει με ειλικρίνεια για τους φίλους της και γνωρίζει ποια είναι τα όρια, σας εμπιστεύεται και ενδιαφέρεται για τη γνώμη σας. Ξέρει ότι, αν έχει ποτέ προβλήματα με τους φίλους της , μπορεί να έρθει και να μιλήσει στον μπαμπά της για αυτά.

Σχέσεις

Μου αρέσει να αστειεύομαι με την κόρη μου για τον μελλοντικό της σύζυγο και για το πώς δεν θα είναι τόσο cool όσο εγώ. Διασκεδάζω λέγοντας ότι κανένας άλλος άντρας δεν μπορεί να είναι τόσο cool όσο ο μπαμπάς της. Πέρα από το αστείο, της τονίζω με κάθε τρόπο όπως και η μητέρα της ότι το αγόρι που θα επιλέξει να κάνει σχέση μαζί του πρέπει να είναι καλύτερος από μένα από κάθε άποψη. Να μη συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από αυτό που θέλει η ίδια.

Σύντροφος

Όσο αγαπώ την κόρη μου, το ίδιο – ίσως και λίγο περισσότερο- αγαπώ τη μαμά της. Θέλω να με ακούει να μιλάω θετικά για τη μαμά της για δύο λόγους. Πρώτον, για να ξέρει πόσο σημαντική είναι η μητέρα της για μένα. Δεύτερον, για να δει πώς ένας άντρας πρέπει να φροντίζει και να αγαπά τη γυναίκα του και ότι θα πρέπει να επιδιώκει κάτι αντίστοιχο για τον εαυτό της.

mpampas-kai-kori.jpg

Αυτοπεποίθηση

Θέλω η κόρη μου να ξέρει ότι πιστεύω πολύ στην ίδια και τις ικανότητές της. Μόνο αν έχει αυτοπεποίθηση μπορεί να κάνει πράγματα χωρίς να αποζητά την έγκριση των άλλων. Όταν τα κορίτσια πιστεύουν στον εαυτό τους, νιώθουν δυνατά κι αυτό επιθυμώ για την κόρη μου.

Αγάπη

Η κόρη μου δεν θέλω ποτέ να αναρωτιέται αν την αγαπούν. Στη συζητήσεις μας, πάντα τη ρωτάω αν μπορεί να κάνει κάτι για να με κάνει να την αγαπώ λιγότερο. Ξέρει τώρα ότι η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό «όχι». Πρέπει να ξέρουν ότι θα είμαστε πάντα εκεί για τις κόρες μας. Αν το γνωρίζουν πριν γίνουν έφηβες, οι κόρες μας θα ξέρουν ότι οι μπαμπάδες τους θα είναι πάντα εκεί και θα τις αγαπούν ό,τι κι αν γίνει.

Πηγή: allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved